Kezdőlap EGÉSZSÉG A 82 éves nagymamám már mindent elfelejtett, de megváltoztatta ezt az 1...

A 82 éves nagymamám már mindent elfelejtett, de megváltoztatta ezt az 1 dolgot az életében és visszatért a memóriája!

Hirdetés

A 82 éves Sylvia, nemrégiben a demenciája miatt még olyan állapotban volt, hogy saját fiát sem volt képes felismerni, ám egy étrendi változtatás után sikerült visszanyernie a memóriáját.

 

Hirdetés

Amikor az édesanyja állapota már olyan súlyos lett, hogy a saját biztonságát veszélyeztette vele, be kellett feküdjön a kórházba. Fia, Mark Hatzer biztos volt benne, hogy ezúttal a másik szülőjétől is meg kell válnia.

Az étrendbeli változtatás, amely többek között rengeteg áfonyát és diót tartalmazott olyan nagyszerű hatással volt Sylvia-ra, hogy az állapota javult és a receptet még az Alzheimer Társaság is közölte.

Agy egészségét támogató élelmiszerek

Sylvia többek között a következő élelmiszereket fogyasztotta nagyobb mennyiségben: brokkoli, káposzta, spenót, zöld tea, zab, édesburgonya, fekete csokoládé, diófélék és olajos magvak, áfonya és egyéb bogyós gyümölcsök. Ezek mindegyike hasznosnak bizonyult az agy egészsége szempontjából.Mark és Sylvia közösen döntöttek az étkezés megváltoztatásán, miután azt tapasztalták, hogy a gyógyszeres kezelés önmagában nem elegendő. Kutatásokat olvasgattak és azt találták, hogy a mediterrán országokban a demencia aránya jóval alacsonyabb és ez az étkezési szokásoknak tudható be.

“Amikor az édesanyám a kórházban volt, azt hitte, hogy valami kifejezetten pocsék hotelben száll meg éppen.”

“Nem ismert meg és hívta a rendőrséget, mert azt hitte, hogy el akarom rabolni.”

“Mivel az édesapám és a testvérem is elhunyt, nagyon közel álltunk egymáshoz anyámmal, így az a tudat, hogy nem ismer meg engem, egyszerűen szörnyű volt.”

“Amikor kiengedték a kórházból, úgy gondoltuk, hogy a felírt gyógyszerek helyett alternatív gyógymódot próbálunk ki.”

“Egyes országokban az Alzheimer-kór gyakorlatilag ismeretlen, a helyi étkezési szokások miatt.”“Mindenki tudja jól, hogy a halak fogyasztása mennyire egészséges, de ugyanilyen hasznosak a bogyós gyümölcsök és a diófélék is az agy számára.”

Vannak olyan szellemi működést karbantartó gyakorlatok, amelyeket anya és fia szintén közösen végez, mint a kirakózás, rejtvényfejtés és a társaságba járás, szocializálódás, kommunikálás a többiekkel.

“Természetesen a csoda nem egy nap alatt következett be, de néhány hónap elteltével elkezdett visszaemlékezni olyan dolgokra, mint például a születésnapok és kezdett újra a régi önmaga lenni, éberebb, fogékonyabb.” – mondta Mark.

“Az emberek azt hiszik, hogy ha megszületik a diagnózis, ott vége mindennek. Következhetnek jó és rossz napok, de nem kell, hogy máris vége legyen. Az édesanyám 82 éves kora ellenére nagyon jól érzi magát és 10 évet letagadhatna. Ha valaki találkozna most vele, nem is gondolná, hogy mindaz, amit elmondtam, vele történt meg.”

tudasfaja.com

Hirdetés