Kezdőlap EGÉSZSÉG A 7 éves kislány egy henna tetoválást kapott, igazi horror lett a...

A 7 éves kislány egy henna tetoválást kapott, igazi horror lett a vége!

Hirdetés

Bár minden szülő igyekszik a tőle telhető legtöbbet elkövetni gyermeke védelmében, nem tud minden egyes sérülést kivédeni, ami a csemetéjével megeshet. Ez abban az esetben még szívfájdítóbb, ha tudatlanul ő maga vezeti veszélyes zónába a gyermeket.

Egy brit édesapa pontosan tudja, hogy mit jelent ez, hiszen a 7 éves kislánya egy olyan henna tetoválás után szerzet súlyos és fájdalmas sebeket, amire ő fizette be egy egyiptomi nyaraláson.

Hirdetés

Az egész akkor kezdődött, amikor az édesanya a vakáció alatt egy egyiptomi kórházba került hólyagfertőzéssel és két napot benn töltött. Mivel az apuka szerette volna jobb kedvre deríteni a gyerekeket, megígérte, hogy elviszi őket henna tetoválást csináltatni.

A tetoválást abban a hotelben készítették, ahol megszálltak. A 7 éves Madison egy olyat választott, amit az egyik turistán látott, a kézfejétől egészen a könyökéig terjedőt. A 9 éves bátyja szintén kapott tetoválást, de azonnal le is mosta, amikor azt érezte, hogy irritálni kezdi a bőrét.

Madison a sajátját megtartotta és csak akkor kezdett égő, viszkető érzést tapasztalni, amikor már hazaértek az Egyesült Királyságba.

A helyzet súlyosbodott

Nem sokkal később Madison állapota egyre rosszabb lett. A bőrén fájdalmas hólyagok jelentek meg, ami egy kémiai reakció következménye volt. Ezt a henna tetováló tinta alkotója, a para-fenilén-diamin (PPD) okozta.

A helyzet olyan súlyos lett, hogy Madison-t a kórház speciális égési osztályára kellett szállítani. Kiderült, hogy a hegek, amelyeket a henna tetoválás okoz, egész életére meg fognak maradni.

“A tetoválást a hotel szalonjában készítették és azt mondták, hogy nem a henna a hibás, hanem a lányom bőre. Hólyagok borítják a karját egészen a kézfejétől a könyökéig, ami rettenetesen fáj neki. Egyáltalán nem tudtunk erről a veszélyről, amiről a szórólapokon értesíteniük kellett volna minket.”

“Szeretném, ha mindenki tudna erről a veszélyről.” – jegyezte meg Madison édesapja.

Madison kezelése részeként 6 hónapig speciális kötést kell, hogy viseljen, így próbálják minimálisra csökkenteni a megmaradó károsodás mértékét.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés