Kezdőlap EGÉSZSÉG A 28 éves anya figyelmen kívül hagyta a jeleket és meghalt méhnyakrákban

A 28 éves anya figyelmen kívül hagyta a jeleket és meghalt méhnyakrákban

Manapság sajnos egyre több nő életét követeli a méhnyakrák, ami abban az esetben még kezelhető is lenne, ha kellő figyelmet fordítanának a nők a korai jelekre. Az alábbi példa talán elegendő lesz ahhoz, hogy meggyőzzön mindenkit arról, mennyire fontos dologról is van szó.

Amanda Booth 3 gyermek édesanyja volt, aki figyelmen kívül hagyta a méhnyakrák tüneteit és ennek eredményeként a rák el is vette az életét. Gyermekeit boldogan nevelte, igazán nem volt panasza az életével kapcsolatban, ma pedig 3 gyerek maradt árván saját felelőtlensége miatt.

Mire kezdett gyanakodni a folyamatosan visszatérő jelekre, addigra már késő volt, a rák ugyanis elterjedt azt egész testében és már esélye sem maradt arra, hogy túléli. Annak ellenére, hogy mégis elkezdték alkalmazni nála a kemoterápiát, nem segített túl sokat az állapotán.

A gyerekek folyamatosan kérdezgették tőle, hogy miért olyan fáradt és szomorú, miért olyan gyenge. Amanda már akkor tudta, hogy ha korábban másképp csinál mindent és időben elmegy orvoshoz, boldogan nevelhetné még gyermekeit hosszú évekig.

Mint kiderült utólag, Amandánál hónapokig az alábbi tünetek jelentkeztek rendszeresen, amelyre ő nem fordított kellő figyelmet és az élete bánta. Ha bárki hasonló tüneteket észlel, azonnal forduljon orvoshoz:

  • Hüvelyi fájdalom együttlét közben
  • Vérzés a menstruációs cikluson kívül
  • Együttlét utáni vérzés
  • Fájdalom vizelés közben
  • Kellemetlen, rossz szagú hüvelyi folyás

Szerző: tudasfaja.com

 

loading...