Kezdőlap EGÉSZSÉG Így használhatod gyógyszerként a citromlevet!

Így használhatod gyógyszerként a citromlevet!

Hirdetés

A citromlét ne csak nyári limonádékhoz, vagy sütemények ízesítéséhez használjuk. Fogyasszuk egész évben, hiszen rendkívül egészséges!

 

Hirdetés

Vásároljunk biocitromot, és facsarjunk otthon friss citromlevet!

Nézzük, milyen betegségekre jelent gyógyírt a friss citromlé.

Felfázás, húgyúti fertőzés

A citromlének lúgosító hatása van, ezért szabályozza a vizelet pH-értékét.

Magas vérnyomás

A citromlében levő kálium segít szabályozni a szervezetben felgyülemlett folyadékot. A magnézium pedig az erek egészségéről gondoskodik. Flavonoid tartalma miatt gondoskodik az erek egészségéről, de csökkenti a magas vérnyomást is.

Emésztési zavarok, gyomorégés

A nehezen emészthető ételekhez fogyasszunk citromlevet, ez segítségünkre lehet az emésztésben, és csökkenti a gyomorsavat, ezért megakadályozza a gyomorégést. Egy pohár meleg vízben oldjunk fel egy evőkanál citromlevet, és igyuk meg.

Köhögés

Egy evőkanál őrölt lenmagot keverjük el egy fél citrom levével, majd forraljuk húsz percen keresztül egy fél liter vízben. Szűrjük le, majd mikor kissé kihűlt, édesítsük mézzel, és lassanként igyuk meg.

Pikkelysömör

A citromban levő sav segít a hidratálásban, és regenerálja a bőrsejteket. Naponta többször kenegessük be a problémás bőrrészt citromlével, majd néhány percig hagyja, hogy érje napfény. Ez elősegíti a gyógyulást. Pár héten keresztül ismételjük meg a műveletet.

Székrekedés

Nagyon magas rosttartalma, ezért elősegíti a bélmozgást, és az emésztést is. Székrekedés ellen kiváló gyógyír lehet.

Hirdetés