Kezdőlap AKTUÁLIS Átalánydíjasok, figyelem!!! Minden megváltozik, íme a részletek!

Átalánydíjasok, figyelem!!! Minden megváltozik, íme a részletek!

Hirdetés

Az áprilistól életbe lépő módosítás segítséget nyújt az átalánydíjat fizető fogyasztóknak a kedvezményes földgázmennyiség kiosztásának terén – jelentette be a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

 

Hirdetés

Németh Szilárd kormánybiztos emlékeztetett arra, hogy az egyenletes részarányos számlát fizető ügyfelek számlázásáról szóló kormányrendelet szerdán jelenik meg a Magyar Közlönyben, és csütörtökön már hatályba is lép.

Az együttműködés révén az MVM javaslatára megoldást találtak a problémára, így áprilistól módosítják a kedvezmények kiosztását az egyenletes részszámlás fogyasztóknál. Az intézkedés bevezetése automatikus és mintegy kétharmadát érinti az MVM ügyfeleinek – tette hozzá.



A rezsiévre járó, rezsivédett áron fizetett gázmennyiséget az év minden napjára egyenlő arányban osztják el a rezsiszámlákon, ezáltal kiszámíthatóbbá válnak a részszámlák, és a háztartások kiadásai tervezhetőbbé válnak.

Az intézkedés révén már a tavaszi elszámoló számlák esetében is így osztják ki a kedvezményes gázmennyiséget, így csaknem 100 ezer háztartás kerülheti el a jövőben a kiugróan magas részszámlákat – hangsúlyozta a kormánybiztos.

Hirdetés