Kezdőlap OTTHON KREATÍV Elvágott cd darabokat ragaszt az üveggömbre… Ez lesz az idei év legszebb...

Elvágott cd darabokat ragaszt az üveggömbre… Ez lesz az idei év legszebb karácsonyi dísze!

Hirdetés

Le merjük fogadni, hogy otthon nálad is megtalálható jó pár olyan cd lemez, amely már csak a port fogja, és nem tudod, hogy mit kezdj vele. Ha biztos vagy benne, hogy nem értékes adatokat rejt, akkor ahelyett, hogy kidobnád, mesés karácsonyi gömböket is készíthetsz belőle.

A cd lemezeknek megvan az a különleges tulajdonsága, hogy különböző színekben pompázik, ha rá vetül a fény, és remek díszeket lehet készíteni belőle némi leleményességgel. Jelen esetben karácsonyra hangolódván, gömböket.

Hirdetés

Ezekre lesz szükséged:

  • átlátszó üveggömb (pakkban olcsóbb)
  • cd lemezek (válassz olyat, amelyik inkább ezüstös fényű és nem lila) (1 díszhez nagyjából 1,5 darab szükséges)
  • szalag
  • olló
  • ragasztópisztoly

Elkészítés

1# Lépés

Vágd fel a cd lemezeket különböző nagyságú és méretű darabokba. Nem olyan egyszerű elvágni a cd lemezt, de egy jó minőségű ollóval sikerülni fog.

2# Lépés

Nyomj egy csepp ragasztót az átlátszó díszre, majd nyomd rá a cd mozaikot a fényes részével felfelé. Távolítsd el a ragasztó húzódó szálait.

3# Lépés

Folytasd ezt addig, amíg be nem fedted a gömb teljes felületét. Ha könnyíteni akarsz a dolgodon, akkor helyezd a gömböt egy kisebb szájú pohárra, így helyben fog maradni.

4# Lépés

Helyezz arany, bordó, ezüst vagy bármilyen színű szalagot a göb belsejébe. Mivel a mozaikok között marad némi rés, ezek is fel fogják dobni az összképet.

Helyezd vissza a gömb akasztóját és készen is vagy!

tudasfaja.com

Hirdetés