Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 9 szobanövény, amely segít jobban aludni éjszaka

9 szobanövény, amely segít jobban aludni éjszaka

MEGOSZTÁS

Mindannyian megböjtöltük már életünkben legalább egyszer a rossz éjszakai alvás másnapi következményeit. A teljesítőképesség hanyatlik, a koncentráció romlik és akár egy fontos feladat közben is hajlamosak lehetünk elszunyókálni. Az egészségügyi vonatkozásai mindenképpen negatívak.

De mi a teendő abban az esetben, ha valaki képtelen álomra hunyni a szemét, éppen akkor, amikor kellene? Természetesen létezik több módszer is, amelyek között talán még soha nem hallottál az alvást segítő szobanövényekről. A következők közül érdemes egy-két cseréppel tartani a hálószobában a pihentetőbb alvás érdekében.

Francia levendula

Régen még a párnák bélésébe is tettek levendulát a jobb alvás érdekében. Tegyél egy cseréppel az éjjeli szekrény mellé és pihentetőbb lesz az alvásod. Emellett a szorongást is csökkenti.

Vitorlavirág

A levelei úgy viselkednek, akár egy szobafrissítő, mivel képesek megkötni a levegőben lévő szennyeződéseket. Természetesen oxigént is bocsát ki a környezetbe a rossz gázok helyett.

Szobai futóka

Képes eliminálni a szén-monoxidot a levegőből és javítja az alvás minőségét is.

Anyósnyelv

Az anyósnyelv képes eliminálni a formaldehidet a levegőből, amely amúgy a légutakat irritálja és köhögést is kiválthat. Jelentősen javítja a belső levegő tisztaságát.

Aloe Vera

A NASA által is elismert a hatékonysága. Képes a káros vegyületeket eliminiálni a légtérből és oxigént bocsát ki, amellett az alvást is javítja.

Jázmin

Képes nyugtatni a szellemet, miközben csökkenti a stressz szintjét alvás közben. Ébredéskor pedig segít növelni az éberséget az illat által, amelyet kibocsát.

Szobaborostyán

Könnyen nevelhető száraz környezetben. Nagyszerű növény az allergének okozta mellkasi fájdalmak fennállása esetén.

Gardénia

Akár egy altató tabletta, olyan hatással van a szervezetre, így érdemes a hálószobában tartani őt.

Gerbera

Nem csak szép, de nagyon hasznos is, hiszen megtisztítja a levegőt a szennyezőktől és emeli a légköri oxigén szintjét. Ébredéskor rápillantva az ember kedve is egyből jobb lesz.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...