Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 9 aroma, ami messzire elűzi a szúnyogokat!

9 aroma, ami messzire elűzi a szúnyogokat!

Nagyon bosszantó tud lenni, ha egy kellemes nyári estét elrontanak a szúnyogok. Ha egy kicsit lehűlt a levegő, és épp kiülnénk a kertbe, azonban a szúnyogok agyoncsípnek, biztosan elmegy a kedvünk az esti grillezésektől. Létezik néhány olyan illat, melyet a szúnyogok messzire elkerülnek, próbáljuk ki ezeket.

1.Vanília

A testápolóhoz adjunk egy-két csepp vanília illóolajat, majd kenjük be magunk vele. Biztosan messzire fognak kerülni a szúnyogok, mert nem szeretik ezt az erős illatot. Ha vízzel hígítjuk be is permetezhetjük vele a bőrünk időközönként.

2.Ánizs, szegfűszeg, bazsalikom illóolaj

Állítsunk egy kis illatmécsest a kerti asztalra, majd adjunk hozzá ánizs, szegfűszeg, vagy bazsalikom illóolajat. Akár testpermethez is adhatjuk ezeket az illóolajokat.

3.Szegfűszeg

Néhány szem szegfűszeget adjunk a párologtató vizéhez, és helyezzük a kerti asztalra. Készíthetünk erősebb főzetet is, tegyünk egy pohár vízbe 12 darab szegfűszeget, forraljuk fel, majd hagyjuk állni egy fél órán keresztül. Ezután helyezzük egy tálkába a kerti asztalra, néha kenegethetjük vele a kezünket, lábunkat, így biztosan messzire elkerülnek a vérszívók.

4.Kamilla

A kamilla hatással van a szúnyogok idegsejtjére, a népi gyógyászatban előszeretettel alkalmazzák. Tegyünk 1-1 csokor kamillát az ablakba, ajtókhoz, vagy ültessünk a kerti terasz mellé kamillaszegélyt.

5.Borókaág

Tegyünk néhány borókaágat a tábortűz szélére, az erőteljes illóolaj biztosan távoltartja a szúnyogokat.

6. Bazsalikom

Ültessünk egy-két cserép bazsalikomot az ablakba, és akkor még a szúnyoghálót is megspórolhatjuk. Néhány levelet morzsoljunk szét, és azzal dörzsöljük be a bőrünk, és akkor messzire el fognak kerülni.

7.Olajos keverék

Keverjünk el 10%-os ecetet, növényi olajat, és sampont maj ezzel kenjük be a bőrünk. Az ecet erőteljes illata távoltartja a szúnyogokat.

8.Bodza
Néhány friss bodzavirágot helyezzünk el a szobába egy vázába, ez elriasztja a szúnyogokat. Éjszakára azonban vigyük ki a szobából, mert álmatlanságot okozhat.

9.Cédrusolaj

A legyek, a csótányok, és a szúnyogok menekülni fognak, ha egy pár csepp cédrusolajat cseppentünk a nyílászárók keretére. Ha kint vagyunk a kertben, cseppentsünk egy-egy csepp cédrusolajat a bokánkra, és a csuklónkra.

tudasfaja.com

loading...