Kezdőlap AKTUÁLIS 800 ezret kereshetsz ezen a magyar munkahelyen, végzettség sem kell hozzá

800 ezret kereshetsz ezen a magyar munkahelyen, végzettség sem kell hozzá

Hirdetés

A MÁV mozdonyvezetői pozícióra való jelentkezés és a hozzá kapcsolódó feltételek idővel változhatnak, de 2023-ban a következő információkat lehet várni az állásleírásokban:

 

Hirdetés
    1. Képesítés és előképzettség: Ahogy említetted, a korábbi évekhez képest a műszaki előképzettség követelménye csökkent lehet. Ez azt jelenti, hogy azok is jelentkezhetnek mozdonyvezetőnek, akiknek nincs korábbi műszaki végzettségük. Azoknak is lehetőségük van a pozícióra pályázni, akiknek korábbi munkahelyi tapasztalatuk nem vasúti területen volt.
    2. Képzés: A MÁV valószínűleg kiterjedt képzési programot kínál a jelentkezőknek. A képzés célja, hogy felkészítse a jelentkezőket a mozdonyvezetői feladatokra, amelyek magukban foglalják a vonatok vezetését, a biztonsági előírások betartását, a kommunikációt a forgalmi irányítókkal és az utasokkal, valamint a technikai ismeretek elsajátítását a mozdony kezeléséhez.
    3. Képességek és tulajdonságok: A mozdonyvezetőktől általában elvárták a jó problémamegoldó készséget, a figyelmet a részletekre, a jó stresszkezelést és a csapatmunka képességét. Mivel a vonatok biztonságos vezetése elsődleges fontosságú, a precíz munkavégzés elengedhetetlen.  1. Munkakörülmények: A mozdonyvezetői munka speciális munkakörülményekkel jár. A munkaidői rend lehet változó, ami magában foglalhat éjszakai és hétvégi műszakokat is. A munka során gyakran hosszú időt kell eltölteni a mozdonyban, ezért a komfortos munkakörnyezet biztosítása fontos.
  2. Fizetés és juttatások: A mozdonyvezetők általában versenyképes fizetést kapnak, ami az elvégzett munka és a tapasztalat függvényében változhat. Az állami vasúttársaságok gyakran biztosítanak különféle juttatásokat is, például egészségügyi és nyugdíjjuttatásokat.
  3. Karrierfejlődés: A mozdonyvezetői pozíció lehetőséget nyújthat a karrierfejlődésre is. Tapasztalat és továbbképzések révén a mozdonyvezetők előrehaladhatnak a szakmai ranglétrán, például vezetői vagy oktatói pozíciókat tölthetnek be.

Fontos hangsúlyozni, hogy a fenti információk az általános tendenciákat tükrözik, és az aktuális helyzettől függően változhatnak. Aki mozdonyvezetői pozícióra jelentkezik, érdemes alaposan megismerni a konkrét állásleírást és a jelentkezési feltételeket, valamint tájékozódni az adott időpontban érvényes információkról.Az új megközelítés, amely szerint a MÁV már nem kér műszaki előképzettséget a jelentkezőktől, azt mutatja, hogy a vasúttársaság fontosnak tartja a nyitottságot a pályakezdők és más szakterületekről érkezők felé. Ez lehetővé teszi a fiatalok és más tapasztalattal rendelkező emberek számára is, hogy mozdonyvezetőként pályázzanak és részt vegyenek a képzésen.

Az említett modulok és ismeretek, amelyeket a tanfolyam során elsajátítanak, a mozdonyvezetők széleskörű kompetenciáit célozzák meg. Az infrastruktúra és vonalismeretek, valamint a különböző típusú mozdonyok ismerete kulcsfontosságú a biztonságos és hatékony munkavégzéshez. A pszichológiai felkészítés pedig nagyon fontos, hiszen a mozdonyvezetőknek gyakran kell kezelniük váratlan helyzeteket és stresszhelyzeteket.

Az, hogy a képzés során fókuszálják a gyakorlati ismeretekre és a vezetési gyakorlatra, azt sugallja, hogy a MÁV hangsúlyt helyez arra, hogy a mozdonyvezetők a tanfolyam végére a valós munkakörnyezetben is magabiztosan tudjanak működni.Összességében ezek az információk azt mutatják, hogy a MÁV az új generációk számára vonzóvá szeretné tenni a mozdonyvezetői hivatást, és ennek érdekében nyitott a változásokra és a modernizációra a kiképzési folyamatban.

A mozdonyvezetői tanfolyam sikeressége átlagosan 60-70%. Aki ezt a hivatást választja, jellemzően a vasút kötelékében marad. Az idei adatok alapján a mozdonyvezetők átlagkeresete bruttó 863 ezer Ft volt (alapbér + pótlékok + egyéb juttatások). A legkisebb bruttó havi alapbére 464 ezer Ft (mely nem tartalmazza a különféle pótlékokat és egyéb juttatásokat)

Hirdetés