Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 wc takarítási fortély, ami hetekre illatossá, frissé és tisztává varázsolja, sikálás...

8 wc takarítási fortély, ami hetekre illatossá, frissé és tisztává varázsolja, sikálás nélkül!

Hirdetés

Számos olyan probléma adódhat a lakásban, melynek elhárításához nem feltétlenül kell szakembert hívnunk.Van egy-két trükk, melyeket, ha elsajátítunk, akkor könnyen válhat belőlünk is mesterember.

 

Hirdetés

Javítsuk meg a WC-t mi magunk, ne hívjunk szakembert!

 

1.Javítsuk meg a szivárgó WC-tartályt

 

Semmi sem lehet annál rosszabb, mint amikor a WC-tartály egész nap csorog. Nem csak idegesítő, de közben a vizet is pazaroljuk. Menjünk el a boltba, vásároljunk egy biztonsági szelepet, és ezzel meg tudjuk oldani a problémát. Zárjuk el a vizet, ürítsük ki a tartályt, és cseréljük ki a leeresztő szelepet.

2.Ha eldugult a WC

 

Nem kell szakembert hívni rögtön, próbáljuk meg megoldani. Mosogatószerre, és meleg vízre lesz szükségünk. Előbb öntsük bele a mosogatószert, majd zúdítsuk rá a forró vizet. A mosogatószer feloldja a lerakódást, a forró víz kitisztítja a csövet.

3.Vízköves lerakódások, penészedés

 

Ezektől minél hamarabb meg kell szabadulni, mert hanem akadályozhatják, hogy víz megfelelő mennyiségben jusson a tartályba. Dörzsöljük át a befolyó lyukat a WC-kefével, majd öntsük rá egy kevés ecete, és szódabikarbónát is.

4.Ne legyen túl nagy víznyomás

 

Állítsuk be, hogy megfelelő mennyiségű víz jusson a WC-tartályba. Ne legyen se túl kevés, se túl sok, mindkettő negatív következményekkel járhat.

5.Borítsuk le a WC-tartályt

 

Ha festünk a fürdőszobában, borítsuk be a WC-tartályt egy óriási szemeteszsákkal, mert különben nagyon nehezen
tudjuk letisztítani róla később a festékfoltokat. Mikor megszáradt a festék, egyszerűen távolítsuk el a zsákot.

6.Ellenőrizzük, hogy folyik-e a WC-tartály

 

Amiért nem halljuk a csorgást, még nem jelenti azt, hogy nem csorog a WC-tartály. Öntsünk egy kevés ételszínezéket a tartályba, várjunk 15 percet, majd húzzuk le. Látni fogjuk, mikor távozik a színes folyadék. Ebből meg tudjuk állapítani, hogy van-e szivárgás.

7. Tisztítsuk meg a lehetetlent

 

Néha úgy tűnhet, hogy semmivel sem tudjuk megtisztítani a WC-csészét. Erre az esetre van egy egyszerű megoldás. Használjunk, narancsos, vagy citromos szénsavas üdítőt. A bennük levő citromsav kiválóan lemarja a lerakódásokat.

8.Házi WC-tisztító

 

A gyerekek imádni fogják elkészíteni, és használni is ezeket az illatos golyókat. Keverjünk össze citromsavat, szódabikarbónát, és teafa illóolajat. A kis összegyúrt golyókat tároljuk egy légmentesen záródó üvegben. Néha dobjuk egyet a WC-be, hagyjuk míg feloldódik, majd húzzuk le.

Hirdetés