Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 meglepő tisztítószer, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

8 meglepő tisztítószer, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

Hirdetés

Bemutatunk most nyolc olyan mindennap használatos dolgot, amely olyan intenzív tisztítószer lehet, hogy ha egyszer kipróbáljuk soha többé nem rohanunk majd a boltba.

Íme a 8 legmegdöbbentőbb tisztítószer:

Tej

Kifolyt a toll a mellényzsebében? Áztassa az inget éjszakára tejbe, majd másnap mossa ki alaposan – a tej a színes ruhából is eltünteti a tintát.

Hirdetés

Mesterséges édesítőszer

Ha főzés közben ráfröccsen a zsír a ruhájára, netán leeszi, gyorsan itassa fel a foltot mesterséges édesítőporral – a finom por felszívja az olajat is.

Sampon

Ha elpiszkolódott az inggallérja, mosás előtt samponnal dörzsölje be a problémás részt – a sampon feloldja a testnedveket, így a beivódott izzadságot is.

Hajspray (poliészter tartalmúak)

Gyermeke az ön hófehér ingén alkotta meg legújabb tintarajzát? Fújja le az összefirkált részeket hajspray-vel, el fogja tüntetni őket.

Fogkrém

Az összetintázott ruhákra nemcsak a tej, hanem a fogkrém is jó lehet. Bár nem működik az összes anyagon és egyes tinták is ellenállóbbak lehetnek, de egy próbát megér, ha nem tudja egész nap tejben áztatni ingét. Nyomjon nem zselés fogkrémet a foltra, erőteljesen dörzsölje bele az anyagba, majd vízzel mossa le. Ha csak egy kis hatást is lát, van értelme ismételgetni a fogkrémezést, amíg teljesen el nem tűnik a tintafolt. A módszer rúzsfoltok ellen is működik.

Kenyér

Kenyérbélből gyúrjon golyót, és azzal itassa fel a szennyeződést: addig dörzsölje a kenyérlabdát a folton, míg az fel nem szívódik; ezután mossa ki a ruhát. A kenyér ugyanígy alkalmazva bevethető akkor is, ha rúzsfoltos lett csak szárazon tisztítható gyapjúruhája.

Borotvahab

Ha paradicsomszósz került a ruhájára, fújjon a piszkos részre borotvahabot, finoman dörzsölje bele az anyagba, majd várja meg, míg megszárad, mielőtt kimosná.

Kóla

Bárkivel előfordulhat, hogy felhorzsolja a térdét vagy a könyökét. Az így keletkezett vérfoltot eltüntetheti, ha egy éjszakára kólába áztatja a ruhát. Azt hiszi, ez vicc? Próbálja ki nyugodtan, működni fog!

Hirdetés