Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 jele annak, hogy lelked mély depresszióban szenved

8 jele annak, hogy lelked mély depresszióban szenved

A depresszió egy nagyon súlyos pszichés betegség, amit kevesen vesznek komolyan. Össze lehet téveszteni az általános fáradtsággal és motiválatlansággal. A szomorúság, a kezdeményezőkészség, a fizikai és morális erő elvesztése csak néhány a tünetek közül.

Bár csak szakember diagnosztizálhatja a problémát pontosan, fontos, hogy a laikusok is felfigyeljenek időben a jelekre, nehogy végzetes következményei legyenek. Lássuk, melyek ezek.

1 – Filozofikus elmélkedések

Azok, akik depresszióban szenvednek, gyakran beszélnek filozofikus okfejtésekről és elvont gondolatokról. Sokszor indítványoznak beszélgetést az élet értelméről és nagyon árnyaltan, homályosan fejezik ki magukat

2 – Kifogások keresése

Jellemző, hogy kitalálnak fedő sztorikat azokra az esetekre, amikor nem akarnak megjelenni egy baráti vagy családi összejövetelen és nem járnak el a kollégákkal munkahelyen kívül. Nem akarják mások tudomására hozni állapotukat.

3 – Adekvát reakciók hiánya

Képesek az őket körülvevő világot teljesen máshogyan értelmezni, mint a többség. Hajlamosak mindenben egyetérteni másokkal, nem kifejezni a véleményüket, vágyaikat és észre sem veszik az sértegetéseket.

4 – Pszichoszomatikus tünetek

A depresszióban szenvedő egyének gyakran panaszkodnak szívfájdalomra, izomfeszülésre, légzési nehézségekre, fejfájásra. A lelki problémák testi tünetek képében mutatkoznak meg, ám ha orvosi vizsgálaton vesznek részt, kiderül, hogy fizikailag teljesen egészségesek.

5 – Megszállottság

Bizonyos dolgoknak a megszállottja. Elmondása alapján keresi a választ egy problémára, de nem tudja megtalálni. Állandóan ugyanarra a gondra tér vissza és soha nem tesz a megoldás érekében semmit csak beszél róla.

6 – Ápolatlan megjelenés

A depresszív állapot a személy megjelenésében is tükröződik. Ha valaki nem foglalkozik a tisztálkodással és ápolatlanul jelenik meg nyilvánosságban, akkor nagy a valószínűsége, hogy depressziós. Az ilyen ember az otthonát sem tartja rendben.

7 – Teljesítményben bekövetkező romlás

Az ilyen személy nem képes ellátni a napi teendőit, elfelejti az átadott információkat, gyakran és könnyen elfárad, nem látja értelmét a tetteinek.

8 – Túlzott boldogság

A depressziós személyek gyakran választják azt a módszert, hogy negatív hangulatukat túláradó boldogság megjátszása mögé rejtik. Van, hogy ez annyira jól sikerül, hogy a világ legvidámabb, leggondtalanabb emberének tűnnek. Kerülik, elbagatellizálják és kinevetik a komoly témákat, beszélgetéseket.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...