Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 8 dolog, amiről nem is gondolnád, hogy mosható mosógépben!

8 dolog, amiről nem is gondolnád, hogy mosható mosógépben!

Képzeld el az életedet mosógép nélkül. Nekünk nem igazán megy. Az egyik leghasznosabb berendezés a háztartásban, ami megkönnyíti a mindennapi életünket. Hogy mire való? Hát ruha mosásra, igaz?

Nos, ennél többet is tud, csak mi nem használjuk ki eléggé. Olyan sok dolog van, amit megszokásból kézzel mosunk, pedig simán bedobhatnánk azokat is a mosógépbe. Lássuk, hogy mik ezek!

1# Zuhanyfüggöny, szivacs, fürdőpamacs

Érdemes egy törülközővel együtt bedobni őket a gépbe és csak kis adagnyi mosószert betölteni. A szokásos programot használd.

2# Hajgumi, hajpánt, baseball sapka

Helyezd be őket egy mosózsákba, amit a zoknikra, alsóneműkre is szoktál használni. Válassz kímélő mosási programot.

3# Sport cuccok, edzőtáska

Ezek a legszennyezettebb darabok a fizikai munkát végzők ruhái mellett. Nagyon sok izzadtság halmozódik fel bennük, ezért érdemes gépben, fertőtlenítővel együtt mosni.

4# Plüss állatok, műanyag gyerekjátékok

Nagyon sok baktérium halmozódik fel rajtuk, ezért érdemes rendszeresen kimosni őket. Ha nincs benne elem, kismotor vagy egyéb elektromos rész, akkor mehet a gépbe kímélő programra.

5# Fürdőszobai szőnyegek, WC szőnyeg

Ezeket a szőnyegeket is érdemes rendszeresen mosni, lehetőleg kímélő, gyorsprogrammal.

6# Bevásárló táska

Divatos és okos megoldás manapság a vászon és egyéb erős anyagból készült bevásárló táskák használta. Érdemes őket időről-időre kimosni, mert könnyen koszolódnak.

7# Felmosó fej

Érdekes, de sosem szoktuk kimosni, pedig nagyon is koszos tud lenni akár már egy használat után is. Előbb áztasd ki fertőtlenítős vízben, majd mosd ki szokásos módon a mosógépben.

8# Kutya/cica ágy, póráz, nyakörv, hám

Nem kell bemutatnunk, hogy mennyire tudnak elkoszolódni ezek a holmik. Bátran dobd be őket a gépbe, hogy tiszták és frissek lehessenek.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...