Kezdőlap EGÉSZSÉG 8 dolog, ami megváltozik a szervezetedben, ha minden nap mézet fogyasztasz!

8 dolog, ami megváltozik a szervezetedben, ha minden nap mézet fogyasztasz!

Nagyon sok pénzt költünk gyógyszerekre, vitaminokra, és étredkiegészítőkre, pedig csak annyit kellene tennünk, hogy szintentartjuk az egészségünket. Nem akkor kell kapkodni, amikor már betegek vagyunk, éljünk minden nap egészségesen.

 

A méz a természet aranya, illesszük be hétköznapjainkba, használjuk külsőleg és belsőleg is. Ha rendszeresen fogyasztjuk, messzire elkerülnek a betegségek, sokkal szebb lesz tőle a bőrünk, és hangulatunkat is pozitívan befolyásolja.

Szebbé varázsolja a bőrt

Igen erős antioxidáns, segít megszabadulni a méreganyagoktól, amelyek elzárják a pórusokat, és ennek következtében kialakulnak a pattanások. Külsőleg és belsőleg is érdemes egyidejűleg alkalmazni, ugyanis így sokkal hatásosabb.

Fogyasztó hatása van

Segít megszabadulni a fölösleges kilóktól, mivel serkenti az emésztést, beindítja a gyomorműködést, és kitisztítja a méreganyagokat a szervezetből.

Szabályozza a koleszterinszintet

A méz nem tartalmaz koleszterint, sőt olyan tápanyagok vannak benne, melyek segítségével szabályozz a koleszterinszintet. Ajánlott minden nap egy teáskanál mézet elfogyasztani.

A vérerek egészségéért

Ha napi rendszerességgel fogyasztunk mézet, nem kell tartanunk az életkorral együttjáró érrendszeri betegségektől.

Serkenti a memóriát

Kutatások alapján bizonyították, hogy azoknak az embereknek, akik napi rendszerességgel fogyasztanak mézet sokkal élénkebb a memóriájuk még idős korukban is. A méz magas kalciumtartalma miatt könnyen beépül az agyba.

Pihentető alvás

A méz nyugtató hatással rendelkezik, éppen ezért, ha este lefekvés előtt megeszünk egy teáskanál mézet, vagy megiszunk egy csésze langyos mézes tejet, akkor sokkal jobban fogunk tudni aludni.

Serkenti az emésztést
A méz nem csak az emésztést segíti elő, de megszabadít a gyomorban, és a bélrendszerben található baktériumoktól. Ajánlott kisebesedett gyomorfal esetében is fogyasztani, hiszen könnyen regenerálja a fekélyes részt.

Antidepresszáns hatása van

A mézben található glükóz gyorsan felszívódik a véráramon keresztül, és ellazítja a testet, idegrendszert, oldja a feszültséget, csökkenti a depressziós tüneteket.

tudasfaja.com

loading...