Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 trükk mosogatószivaccsal, amit mindenképp ismerned kell!

7 trükk mosogatószivaccsal, amit mindenképp ismerned kell!

A mosogatószivacs az egyik leghasznosabb találmány a világon, hiszen nem csak a zsíros lerakódásoktól szabadít meg, hanem még számos más praktikus dologra is használható.

 

Mutatunk néhány trükköt, melyet mindenképp ki kell próbálnod neked is!

1.Üveg polcok, asztalok tisztítása

Egy éles késsel vágd be a szivacsot, majd a végébe nyomd bele a konyhai hús, vagy tésztafogót. Tegyél rá tisztítószert, majd illeszd a üveglapra, így egyszerre tudod megtisztítani az alját, és a tetejét is.

2.Kettő az egyben

Vágj egy kis mélyedést a szivacsba, és dugj bele egy kis darab szappant. Így egyszerre használhatod ki azt, hogy tisztít, és habzik közben. Nem kell mosogatószert tenned rá állandóan.

3.Kényes helyek tisztítása

Fogj egy mosogatószivacsot, és vágd be előbb hosszába, majd keresztbe. Nem kell teljesen bevágnod, csak háromnegyedik, mert különben teljesen darabjaira hull. Tedd rá egy zsíros rácsra, így könnyebben meg tudod tisztítani, hiszen minden eldugott helyet elérsz vele.uploads/2017/12/7-1-1.jpg” alt=”” width=”600″ height=”400″ />

4.Körömlakk eltávolítása

Vágd le a szivacs durvább részét, majd tedd egy kisebb befőttes üvegbe. Egy akkor üvegbe tedd, hogy pontosan szoruljon benne. Önts rá körömlakk-lemosót, majd dugd be az ujjaidat, és kezd el mozgatni, míg teljesen lejön róluk a régi körömlakk.

5.Asztal, vagy szék lábára

Ha meguntad, hogy mindig zajos a szék, mikor kihúzod, vágj méretre négy darab szivacsot, és rögzítsd a szék lábára. Ugyanezt a módszert az asztal lábaira is alkalmazhatod.

6.Tűpárna

Fogj egy szivacsot, és szúrd bele a tűket, gombostűket, rajzszegeket, hogy ne kallódjanak el.

7.Boríték leragasztása

Ha nem akarod nyalogatni a boríték ragasztó csíkját, akkor fogj egy szivacsot, nedvesítsd be, és ezzel érintsd meg a ragasztósávot.

+1

Minden háziasszony gondoskodik arról, hogy minden konyhai eszköze tiszta legyen. De még a tiszta szivacs, is egy hét használat után tele van káros baktériummal. Ne költs pénzt egy új szivacsra, ha a régi jó állapotban van. A tudósok kimutatták, hogy sok bakteriális betegséget a nem megfelelő tisztaságú szivacs okozza.

Van egy nagyon hasznos trükkünk. A szivacs egy hét használata után, vágd le az eggyik sarkát és tedd azt a fürdőszobába vagy oda ahol szeretnéd használni. Mostantól nem fogod összekeverni a konyhai szivaccsal.

loading...