Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 trükk, amely megmenthet a kóbor kutyák támadásától!

7 trükk, amely megmenthet a kóbor kutyák támadásától!

Hirdetés

Lassan nem lehet úgy elmenni kirándulni, sétálni a közeli erdőbe, hogy ne találkoznánk legalább 2-3 kóbor kutyával. De sajnos akár az utcán, a parkban, vagy a tömbház sarkánál is érhet támadás. Mit tehetünk, ha egy kóbor kutya csapattal találjuk szembe magunk?

 

Hirdetés

1.Bizalom

Mint minden állat, a kutyák is érzik, ha valaki fél. Próbáljunk a legnagyobb mértékben nyugodtak maradni, és ne veszítsük el az önbizalmunk. Nézzünk a szemébe bátran, érezze a határozottságot, és, ha kell, kiáltsunk rá. Próbáljunk minél határozottabban eltávolodni a kutyától, de közben ne veszítsük a szemkontaktust.

2.Elterelő hadművelet

Ha a kutya nagyon bedurvul, akkor próbáljuk meg elterelni a figyelmét bármivel, ami a kezünkben van. Ne sajnáljunk egy drágább táskát sem, inkább azt harapja, mint minket. Az egészségünk sokkal többe kerül, mint bármelyik márkás táska.

3.Ne foglalkozzunk az ugatással

Próbáljuk meg kizárni azt, hogy a kutya ugat. A legtöbb ember azzal követi el a hibát, hogy, ha meghallja, hogy a kutya ugat, egyből elkezd futni. Ha a kutya meg akar harapni, akkor nem fog ugatni, maximum csak morogni. Az ugatással a kutya csak el akarja űzni az idegent a területéről. Ne próbáljuk megközelíteni az ugató kutyát, mert könnyen harapásba torkollhat a dolog.

4.Célozzuk a nyakát

Ha a kutya támadásba kezd, akkor próbáljuk meg minél hamarabb, és ésszerűen védekezni. Vagy a táskánkat, vagy egy levetett ruhadarabunkat tartsuk egyenes kézzel magunk elé. Majd célozzuk meg a kutya nyakát.

5.Áldozzuk fel a karunk

Ha elkezd támadni a kutya, próbáljuk minimálisra csökkenteni a támadási felületet. Áldozzuk fel a kezünk, ahelyett, hogy az egész testünket agyonharaptatnánk. Amikor ugrik a kutya, nyújtsuk ki előre a karunk, majd egy hirtelen mozdulattal, a másik karunkkal próbáljuk megfogni fent a nyakánál a bundáját, és dobjuk erősen a földre.

6.Ha falkában támadnak

Az összes kutya ilyenkor a falkavezérre figyel. Ő irányítja a támadást, ezért őt kell először legyőzni. Próbáljuk jó erősen megütni, ettől a többi kutya is meghátrál. A falkavezér mindig a legnagyobb, leghangosabb, és legerősebb kutya.


7.Gázspray

Ha előre tudjuk hogy olyan területen fogunk járni, ahol nagy az esélye, hogy kóbor kutyákkal találkozunk, akkor mindenképp legyen nálunk gázspray. Tanuljuk meg a helyes használatát, mert különben visszafelé sülhet el a dolog.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...