Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 tipp és a sertésszeleted soha többé nem lesz száraz!

7 tipp és a sertésszeleted soha többé nem lesz száraz!

Hirdetés

A sertésszelet egy nagyon kedvelt étel, de sokan nem vágnak bele a sütésébe, mert könnyű elrontani. Úgy gondoljuk, hogy soha nem szabadna száraznak, rágósnak és ízetlennek lennie. Ha te is találkoztál már ezekkel a problémákkal, akkor javasoljuk, hogy görgess tovább.

Íme, 7 lépés, amit követned kell sütés előtt, közben és után, hogy isteni sültet készíthess.

Hirdetés

Tudd, hogy mit akarsz

A konyhai műveletek megkezdése előtt előbb el kell döntened, hogy milyen húst akarsz beszerezni. Tarját, karajt, bélszínt, combot, lapockát? Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik húsrész melyik ételhez a legjobb, nyugodtan kérd ki a hentes tanácsát.

Figyelj a színre és a vastagságra

A hentesek is egyetértenek abban, hogy minél vastagabban van vágva a sertéshús, annál jobb. Lehet szükség egy kicsit hosszabb sütési időre lesz szükség, de az omlós, ízletes hús megéri majd a fáradozást. A vastagság mellett győződjön meg róla, hogy jó e a hús színe – a legjobb darabok márványosak és rózsaszínűek lesznek.

Használj sós vizet

Természetesen a pácok nagyszerű ízt kölcsönöznek a húsnak, de azt nem fogják megakadályozni, hogy kiszáradjon, amint hő éri sütés közben. Érdemes a sütés előtt 8 órával sós vizes lében tartani a szeleteket. Ez segít a nedvességnek bejutni a húsba és finom, porhanyós állagot ad majd neki.

Használj lassú főzőedényt

Olyan zamatos szeleteket készíthetsz így, mint amilyet még soha nem kóstoltál, ha lassú főzőedényben sütöd őket. Ez a konyhai eszköz különösen jól működik a sertéshús esetében, mert egyenletes hőt biztosít, anélkül, hogy a hús megperzselődne.

Ne félj pirítani

Ha éppenséggel nincs lassú főzőedényed, akkor se aggódj, mert a tűzhelyen szépen meg lehet pirítani. Bár ez egy olyan módszer, amelyet könnyen el lehet rontani, ha a serpenyő túl forróvá válik, garantáljuk, hogy ínycsiklandó lesz az eredmény, ha vajon pirítod. Csakis vajon!

Tudd, hogy mikor kell levenni a tűzről

A biztonságos fogyasztás érdekében sertést addig kell sütni, amíg eléri a legalább 145 fokot, de ez nem jelenti azt, hogy hosszú ideig ezen a hőn kell tartani. Ha van konyhai hőmérőd, akkor várd meg, amíg a hús hőmérséklete eléri az 57 fokot, majd vedd le a tűzről és figyeld, hogy mikor éri el a 62 fokot. Ez a lépés biztosítja a sertéshús fogyasztásának biztonságát és azt, hogy soha nem lesz kemény.

Hagyd a húst egy keveset állni

Hogy biztos lehess benne, az erőfeszítéseid nem vesztek kárba, miután levetted a tűzről a húst, várj 10 percet a tálalásig, különben a szaftosság és a hő elvész.

Hirdetés