Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 7 tipp az illóolajak otthoni felhasználásához, ami minden háztartásban jól jön!

7 tipp az illóolajak otthoni felhasználásához, ami minden háztartásban jól jön!

Ha még nem fedezted fel az illóolajok nyújtotta lehetőségeket, nagyon ajánlom, hogy kezdd el. Csodásak! Egy ideig én is csak párologtatásra használtam, de ezekkel az új, házi türkökkel akár takarításhoz, légfrissítőként, hajápolóként, de még cica szabályozóként is lehet használni őket.

 

1. Alvást segítő permet

Tökéletes segítség, hogy éjszaka könnyen és gyorsan elszenderedj. Az illat olyan pihentető és nyugtató, és tökéletes a gyerekszobába való permetezéshez is.

Hozzávalók: 10 csepp levendula illóolaj, 10 csepp vetiver illóolaj, 10 csepp cédrus illóolaj, 1/2 csésze víz, spricnis flakon

Elkészítés: keverd össze a hozzávalókat, rázd fel és fújd az ágyneműre lefekvés előtt.

 

2. Légfrissítő

Ez a permet valóban felfrissíti a levegőt. Nagyon jó bármelyik helyiségbe és az a szuper benne, hogy a saját kedvenc illatodat keverheted ki. Csak néhány csepp illóolajra és vízre van szükséged. Én személy szerint a levendulát szeretem, de az eukaliptuszt is szívesen használom, főleg megfázásos időszakban.

Instrukció: tölts meg egy spricnis flakont desztillált vízzel és cseppents bele a kedvenc illóolajadból 80-100 cseppet. Permetezd az adott helyiségbe.

 

3. Kaparászó macska elleni permet

Van cicád? Ha igen, akkor tudod, hogy bármit képes összekaparászni, beleértve a bútorokat is. Ez a permet viszont meg fogja akadályozni ebben.

Hozzávalók: desztillált víz, citrus illóolaj, eukaliptusz illóolaj, egy csepp átlátszó mosogatószer, spricnis flakon

Instrukció: töltsd fel a 3/4-es palackot vízzel, add hozzá a mosogatószert, az olajakat és rázd jól össze. Permetezd arra a bútorra, amit a cica előszeretettel kaparászik.

 

4. Általános tisztító permet

Ez a házi permet természetes anyagokból készül és tökéletes mindenféle felület tisztítására, mint pl. a munkalapok, fürdőszoba, tükrök, ablakok. Sokkal olcsóbb és biztonságosabb, mint bármi, amit vásárolni lehet a boltban.

Hozzávalók: sötét üveg spricnis flakon, 1 rész fehér ecet, 1 rész víz, 10-15 csepp citrus illóolaj / 1 csésze tisztító spray.

Instrukció: öntsd az ecetet és a vizet a flakonban, majd csepegtesd bele az illóolajat. Rázd fel és permetezd a tisztítandó felületre.

 

5. Haj kisimító és formázó permet

Ha van kéznél illóolaj, akkor fillérekből kihozhatod a saját, házi hajpermetedet, arról nem is beszélve, hogy természetes anyagok felhasználásával készül.

Hozzávalók: 1 rész növényi glicerin, 3 rész desztillált víz, 15 csepp levendula illóolaj, 10 csepp cédrus illóolaj, 5 csepp narancs illóolaj, 5 csepp rozmaring illóolaj

Instrukció: üveg spricnis flakonba töltsd bele őket, rázd jól össze és permetezd a hajadra fésülés előtt.

 

6. Fertőtlenítő spray

Eljött a hideg időszak és az influenza szezon, itt az ideje védekezni ellene. Íme, egy természetes, biztonságos, költségkímélő és kellemes illatú fertőtlenítő megoldás.

Hozzávalók: 3/4 csésze desztillált víz, 1/4 csésze fehér ecet, 7 csepp levendula illóolajat, 7 csepp teafa illóolaj.

Instrukció: keverd össze egy spricnis flakonban az ecetet és az olajakat, majd töltsd fel a vízzel. Jól rázd össze és permetezd be vele a kritikus felületeket.

 

7. Karácsonyi légfrissítő

Hamarosan itt a Karácsony, már mindenhol ezt hallani. Ez a keverék pedig tökéletes segítségedre lesz, hogy ünnepi illatokat csempéssz a lakásba! A szezonális illóolajakkal ez egyszerűen megvalósítható.

Hozzávalók: bármilyen téli szezonális illatú illóolaj, mint fahéj, szegfűszeg, fenyő, “mézeskalács” vagy egyéb karácsonyi keverék; desztillált víz.

Instrukció: keverj össze egy nagyjából 100ml spricnis üvegcsében 8-10 csepp illóolajat és vizet. Rázd jól össze és permetezd a helyiségbe.

 

 

loading...