Kezdőlap EGÉSZSÉG 7 nem teljesen egyértelmű jel, amivel mindenképpen orvoshoz kell vinned a gyermekedet!

7 nem teljesen egyértelmű jel, amivel mindenképpen orvoshoz kell vinned a gyermekedet!

A gyermek betegsége minden szülő számára nehéz tapasztalat. Sok probléma elkerülhető, ha a tünetek időben felismerésre kerülnek. Összegyűjtöttük neked azokat a fontos figyelmeztető jeleket, amelyek a gyermeked gyenge egészségi állapotára engednek következtetni. Ha ezeket tapasztalod, ne maradj tétlen!

1. Anyajegy növekedés

Ha a gyermeked testén egy anyajegy aszimmetrikussá válik, szabálytalan színű vagy méretében nagyobb lesz (6 mm-nél hosszabb) esetleg egy meglévő kezd kiemelkedővé váni, akkor vidd el őt orvoshoz, hogy időben kiderülhessen a változás oka.

2. Hajhullás

A probléma forrása a szervezet nem megfelelő működésében keresendő. Az ok valószínűleg vitaminhiányra vezethető vissza. A tényleges ok kiderítéshez azonban mindenképpen szükséges egy gyermekorvos véleménye.

3. Hangulati és viselkedésbeli ingadozások

Az étvágy hirtelen csökkentése, az alvászavarok vagy a lassult esetleg elmaradó mozgás aktivitás fontos figyelmeztetés arra, hogy valami nincs rendben a kicsivel. Mindenképpen orvosi kivizsgálásra van szükség.

4. Fejméret növekedése

A kutacs megléte, azaz a koponya nyílás, ahol még forrtak össze a csontok teljesen normális a babáknál. Ennek, ha minden megfelelően működik, akkor időben be kell zárulnia (1,5 éves korra), azonban nagyobb nem lesz. Ha ez mégis megtörténik, az valamilyen betegség jele lehet.

5. Halláscsökkenés

Ha a gyermek nem reagál a kérésekre, és nem válaszol, nem fordul oda még akkor sem, ha név szerint szólítjuk, akkor valószínűleg hallási problémái vannak. Ezt mindenképpen vizsgáltatni kell az orvosával, hogy a beszédkészsége is megfelelően tudjon fejlődni.


6. Folyamatos szomjúság

A túl gyakori és látszólag ártalmatlan igény az folyadékfogyasztásra néhány súlyos probléma jele lehet. Ebben az esetben is ajánlott orvoshoz fordulni.

7. Hangos horkolás

A csendes horkolás nem veszélyes jel. Azonban a hangos horkolás rámutathat néhány légzőszervi problémára. Nagyon veszélyes ezt a tünetet figyelmen kívül hagyni, mivel fertőzés jele is lehet.

tudasfaja.com

loading...