Kezdőlap EZOTÉRIA 7 buddhista szokás, melyet, ha gyakorolsz, teljesen megváltozik az életed!

7 buddhista szokás, melyet, ha gyakorolsz, teljesen megváltozik az életed!

A buddhista szerzetesek arcán egy mindent felülmúló nyugalom tükröződik. Ha ezt a belső békét, és harmóniát szeretnénk elérni, akkor van néhány szabály, amit mindenképp be kell tartanunk.

Ezt a 7 szokást iktassuk be életünkbe, és olyan nyugodtak lehetünk, akárcsak a buddhista szerzetesek.

1.Egyszerűbb szemlélet

A boldogság bennünk van. Miért keressük folyton a világban? A körülöttünk levő tárgyak, emberek, épületek, a világ összes vagyona sem fogja biztosítani a boldogságunkat. A legegyszerűbb utat kell választanunk: magunkban belül kell keresnünk a boldogságot. A buddhisták szerint az egyszerűség a lelki felemelkedés egyik alapelve.

2.Felajánlás

Ha önzetlen módon éljük az életünk, sokkal kevesebb időnk lesz a problémákon rágódni. Dolgozzunk azon, hogy az elme nyugodt legyen, és próbáljunk meg arra törekedni, hogy minél több szeretet adjunk embertársainknak. A boldogság egyik alapfeltétele a lelki béke. Ha másokon segítünk, határtalan elégedettség, és boldogság fog eltölteni.

3.Meditáció

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy a meditáció megváltoztatja az agy szerkezetét, és a gondolkodást. Buddha már a kezdetektől fogva tudta, hogy a meditáció segítségével egy igen boldog életet élhetünk. Ha nincs időnk arra, hogy minden nap meditáljunk, az is elegendő, ha egy héten két-három alkalommal egy-egy kis időre elcsendesedünk. Fontos, hogy mindezt, ha lehet, meghatározott időpontban végezzük.

4.Hallgassunk az idősebbekre

Mindig hallgassunk a bölcsebb, és tapasztaltabb emberekre. Ha jól szétnézünk, a környezetünkben mindig találunk olyan embereket, akiktől mélyebb életvezetési tanácsokat tanulhatunk.

5.Változtassunk az életmódunkon

Persze sokkal könnyebb, mindig másokat bírálni életmódjuk miatt, azonban, ha ezt tesszük, attól még a mi életünk nem változik meg. Összpontosítsunk minden nap a körülöttünk levő jóra, és éljünk e szerint.

6.Fogadjuk el a változást

Minden reggel a tükörbe nézve az arcukat láthatjuk. Szeressük ezt az arcot még akkor is, ha ráncosodik, őszül, beesettebb szemű lesz. Az elfogadás a másik nagy titka a boldog életnek. Ha megértjük, és elfogadjuk a változást, elégedettek leszünk.

7. Éljünk a jelenben

Az elménknek köszönhetően mindig a múltban, vagy a jövőben kalandozunk, vagyis azon stresszelünk, hogy mi volt, vagy mi lesz. Nem tudjuk élvezni a jelent pillanatot. Ha a jelenben élünk, boldogok, és kiegyensúlyozottak leszünk. Az élet MOST történik.

loading...