Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 titkos módszer, amitől a növényeid őrült módra nőnek majd, a termés...

6 titkos módszer, amitől a növényeid őrült módra nőnek majd, a termés pedig tökéletes lesz!

Hirdetés

Ha csak egy kis kertünk is van legalább, próbáljunk meg benne minél több fajta zöldséget, és gyümölcsöt termelni. Egy kis konyhakert elegendő ahhoz, hogy többé ne kelljen a nagy áruházak polcairól vásárolnunk a vegyszerezett élelmiszereket.

 

Hirdetés

A kert lehet hobbi, kikapcsolódás, de remek feltöltődési lehetőség is. Azonkívül, hogy mi magunk termelhetjük meg az egészséges zöldségeinket és gyümölcseinket, a kerti munka közben még a stressztől is megszabadulhatunk.
Nézzük, mit kell tennünk annak érdekében, hogy szépen termő kertünk legyen.

Egy pár hasznos tanácsot mutatunk!

1.A paradicsom ültetésekor minden tőhöz tegyünk 2-3 kicsi friss halat. Ezektől tápanyagokban gazdag lesz a föld, és nagyon szépen fognak fejlődni a paradicsomjaink.

2.Az uborkamagot ültessük tojáshéjjal együtt. Ez ugyanis nagyon sok tápanyagot tartalmaz, és így elősegíti az uborka fejlődését.

3.A fűrészkorpa elnyeli a talajban levő nitrogént. Erre csak télen van szükségünk, nyárára távolítsuk el a forgácsot.


4.A krumplit mustármaggal együtt ültessük. Mikor kicsírázik a krumpli, ne szedjük ki a mustárt, hagyjuk ott a földen, hiszen nagyon jó tápanyag a krumpli számára.

5.A rózsa, az azálea, és az akác tövéhez tegyünk banánhéjat. A növények sokkal jobban fognak virágozni, és egészségesebbek lesznek.

6.A hagyma egészségesebb lesz, ha a élesztős vízzel öntözzük. 10 liter vízhez adjunk 100 gramm élesztőt, és ezzel locsoljuk meg 2 hetente.

Hirdetés