Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 tipp, amire fel lehet használni a jégkockát a háztartásban

6 tipp, amire fel lehet használni a jégkockát a háztartásban

Hirdetés

A nagy nyári hőségben egy jégkockatartó a fagyasztóban igazi aranybányának számít. Bár kétségtelen, hogy az italainkban van a legjobb helye, ezen túlmenően is hasznát vehetjük otthon.

Szinte hihetetlen, hogy a fagyott víz mennyi mindenre jó lehet. Ha nem hiszel nekünk, próbáld ki te magad is!

Hirdetés

1) Maradék rizs nedvesítés

Tudjuk jól, hogy az újramelegített rizs mennyire ki tud száradni és korántsem nyújt akkor élményt. Ha teszel egy jégkockát a tányérra, mielőtt a mikróba tennéd, az lényegében a meleg hatására teljesen elgőzölög, miközben a rizs is tud szívni magába belőle és olyan lesz, mint a frissen készített.

2) Salátaöntet sűrítés

Ha olaj alapú salátaöntetet készítesz, akkor egy jégkocka jó segítséged lehet. Mielőtt a salátádra locsolnád, tegyél egy jégkockát az öntetbe és rázd fel. Így az meg fogja némileg szilárdítani az olajat és sűrűbb, teltebb lesz az önteted is.

3) Szőnyegnyomatra

Amikor felújítasz vagy átrendezel egy szobát, gyakran tapasztalhatod, hogy a bútorok erős és mély nyomokat hagynak a szőnyegben. Ahhoz, hogy ezt eltüntesd, tegyél egy jégkockát az érintett területre, hagyd felolvadni, és ha ez megtörtént, fésüld fel a szálait.

4) Rágó eltávolítás

A gyereknek már megint rágó ragadt a ruhájába? Puszta kézzel szinte lehetetlen eltávolítani, viszont ha fogsz egy darab jégkockát és ráteszed a rágóra, sokkal egyszerűbb lesz. Várj vele, amíg megkeményedik, és könnyedén ki tudod majd szedni az anyagból.

5) Segít eltávolítani a tüskét/szilánkot

Te is úgy érzed, hogy a világ véget ér, ha a gyermeknek az ujjába megy egy szilánk? Sírás, sikolyok és ijedtség. Nem egyszerű eset. Viszont egy jégkocka ebben is a társad lehet. Helyezd az érintett területre és dörzsöld be vele a bőrt. Ez le fogja zsibbasztani és kevésbé fogja érezni a gyerkőc az eltávolítást.

6) Gyűrött ruhák

Ha nem akarsz a vasalással bíbelődni és örülnél, ha a többi dolgod elvégzése alatt varázslatos módon kisimulna a gyűrött ruha, akkor tudnod kell, hogy nem lehetetlen, amit kívánsz. Tedd a szárítógépbe a kérdésese darabot, dobj be mellé 2-3 jégkockát és kapcsold a legmagasabb hőfokra. A gőzben az anyag szépen ki fog simulni.

tudasfaja.com

Hirdetés