Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 ruha- praktika, amit minden nőnek ismernie kell!

6 ruha- praktika, amit minden nőnek ismernie kell!

Néha nem elegendő az, ha csak bedobjuk a ruháinkat a mosógépbe, és kimossuk. Vannak olyan ruhadarabok, melyek különlegesebb gondoskodást igényelnek.

Ha az alábbi módszereket alkalmazzuk, könnyen megszabadulhatunk a foltoktól, és a ruhák eredeti színét is visszanyerjük!

1.A gyapjú ruháink nem fognak szúrni, és sokkal puhábbak lesznek, ha beletesszük egy légmentesen záródó nejlonzacskóba, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Reggel vegyük ki, majd öblítsük át, és hagyjuk, hogy megszáradjon.

2.A sötét ruháról a dezodor foltokat könnyen eltüntethetjük, ha hagyjuk egy kicsit megszáradni, és egy durvább pamut zoknival átdörzsöljük.

3.A fehér ruhákból a sárga izzadtságfoltot hagyományos mosogatószerrel tüntethetjük el.

4.Ha észrevesszük, hogy a gomb a ruhánkon meglazult, és nincs időnk visszavarrni, akkor egy átlátszó körömlakkal kenjük be. Ezzel megerősíthetjük.

5.Ha leöntöttük a fehér ingünk vörösborral, nem kell aggódni. Oldjunk fel konyhasót egy kevés vízben, és a keletkezett pépes masszával kenjük be a foltot. Hagyjuk egy keveset állni, majd oldjunk fel egy evőkanál amoniát 1 liter vízben, és ebben mossuk ki az inget.

6.Hogy ne nyomjon a melltartó merevítő vasa, tegyünk rá egy kis darab sebtapaszt. Ezután nyugodtan viselhetjük újra addig, amíg lesz időnk visszabújtatni a helyére, és megvarrni.

loading...