Kezdőlap AKTUÁLIS 6 megye riasztást kapott – Jéggé fagy minden, mutatjuk mikor jön az...

6 megye riasztást kapott – Jéggé fagy minden, mutatjuk mikor jön az ítéletidő

Hirdetés

Kedden jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütés csak kevés helyen lehet. A hószállingózás, gyenge havazás napközben fokozatosan szűnik.

 

Hirdetés

A déli óráktól délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely elsősorban hazánk nyugati felét érintheti. A Dél-Dunántúlon főként eső várható, máshol havas eső, majd egyre inkább havazás lesz a jellemző, de kiemelten az Észak-Dunántúlon, illetve kisebb eséllyel a főváros térségében ónos eső is előfordulhat.

A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul, késő este -4, +3 fokot mérhetünk.

Este túlnyomóan borult lesz az ég, kisebb szakadozások, vékonyodások a keleti részeken előfordulhatnak. Hazánk nyugati felében sokfelé várható csapadék: az esőt, havas esőt egyre nagyobb területen váltja havazás, de kiemelten az Észak-Dunántúlon, illetve kisebb eséllyel a főváros térségében átmeneti ónos eső is lehet.Reggelre a Dunántúlon több helyen alakulhat ki vastagabb hótakaró. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul.

Budapesten borult idő várható. Elsősorban reggel, délelőtt hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, majd késő délutántól, estétől növekszik a vegyes halmazállapotú csapadék valószínűsége, ekkor kis eséllyel ónos eső is lehet. A délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz – írja a met.hu.
Szerdán jobbára borult időre számíthatunk. Többfelé várható csapadék, legkisebb eséllyel északkeleten. A Dunántúlon a csapadék zöme havazás, havas eső lesz, a Dunától keletre eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Az északkeleti, északi szél mérsékelt marad. Kora délutánra 0-8 fok közé emelkedik a hőmérséklet, nyugaton lesz a hidegebb, keleten az enyhébb idő.

Hirdetés
loading...