Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 jele annak, hogy szervezeted nem kap elég vizet!

6 jele annak, hogy szervezeted nem kap elég vizet!

Hirdetés

A szakemberek nem győzik elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a vízivás. Naponta minimálisan 2 liter vizet kellene elfogyasztanunk, és a meleg időjárásban ez a mennyiség legalább 3 literre kell növekedjen. Mennyi vizet iszol egy nap?

Sokan még egy liter vizet sem isznak meg, ugyanis, állítják, hogy “nem vagyok szomjas”, “nem kívánom a vizet”, “rosszul vagyok a sok víztől”. Valóban, elsőre kicsi nehéz megbirkózni naponta 2 liter vízzel, de fokozatosan kell növelni a mennyiséget.

Hirdetés

Ha nem fogyasztasz elég vizet, a szervezeted jelez. Ezek a tünetek jelentkezhetnek!

1.Rossz lehelet

Ha a méreganyagok nem tudnak távozni a szervezetből, akkor felhalmozódnak, és rossz leheletet, testszagot eredményeznek. Fogyassz sok vizet, és így a kellemetlen lehelettől is megszabadulhatsz. A víz serkenti a nyáltermelődést, és a nyál egy természetes antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik.

2.Sötét színű vizelet

A vizelet akkor lesz sötét színű, ha felhalmozódnak benne a méreganyagok, és nem ürülnek ki rendesen a szervezetünkből. Próbálj, minél több vizet inni, és meglátod, világosabb színű lesz a vizeleted.

3.Ritka vizeletürítés

Ha nem iszol elegendő vizet, akkor gyakrabban mész a vécére, ezért nem ürülnek rendesen a szervezetedből a méreganyagok. Nagyon fontos, hogy legalább óránként elmenjünk a vécére.

4.Száraz száj

Ne csak akkor igyál vizet, amikor már kiszáradt a szájad. A szájszárazság a szomjúság egyértelmű jele, de lehet, hogy akkor már késő, hiszen egyszerre nem tudsz annyi vizet inni, hogy teljes mértékben hidratáld a szervezetet. Mi lenne, ha inkább állandóan odafigyelnél arra, hogy eleget igyál.

5.Gyakori éhségérzet

A testünk ugyanúgy reagál a szomjúságra is, mintha éhesek lennénk. Ha állandóan éhes vagy, próbálj meg több vizet fogyasztani, mert az is lehetséges, hogy csak szomjas vagy, és nem éhesek. Étkezés előtt egy fél órával igyál meg egy pohár vizet, és akkor kevesebbet kell egyél.

6.Állandó fáradtság

Ha nem fogyasztasz elegendő vizet, akkor a szervezet a vérből vonja ki a vizet, oxigénhiány keletkezik, ezért állandóan erőtlennek, és fáradtnak érezheted magad. Ha fáradt vagy egy csésze kávé helyett igyál egy nagy pohár vizet.

tudasfaja.com

Hirdetés