Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Ez a szupergyógyszer képes 6 hét alatt regenerálni a fogakat!

Ez a szupergyógyszer képes 6 hét alatt regenerálni a fogakat!

Hihetetlen, de még a fogakat is képes visszanöveszteni egy korábban az Alzheimer-kór kezelésére kifejlesztett gyógyszer.

Most pedig a gyógyszerrel kapcsolatban óriási áttörés küszöbén állnak a tudósok.

Óriási dolgok forognak kockán: forradalom jöhet a fogorvoslás terén, és könnyen elképzelhető, hogy soha többé nem lesz szükség fogat tömni, vagy gyökér kezelni, és úgy általában véve is leáldozhat a fogorvosok ideje – állítják sokan.

A gyógyszernek eredetileg semmi köze nem volt a fogakhoz.

A készítményt ugyanis korábban az Alzheimer klinikai vizsgálatai során használták – így derült ki, hogy elősegíti a fogak természetes gyógyulását.

Az orvosság úgy működik, hogy aktiválja a fogak belsejében található őssejtet, amely így nekiáll a dentin termelésének.

Paul Sharpe, a Kings College London szakértője szerint a gyógyszer egyszerűsége miatt remek megoldás lehet a fogak klinikai kezelése során.

A szakértő hozzátette, az a tény, hogy ha egészen más okokból is, de korábban már tesztelték a készítményt, felgyorsíthatja a szer elterjedését.

Miután a fog valamilyen külső vagy belső ok miatt megsérül, a belsejében található fogbél védelme megszűnik, így megnövekszik a fertőzés kockázata. Az anyag megóvására a test egy vékony, de igen kemény réteget, úgynevezett dentint hoz létre, amely távol tartja a kórokozókat.

A folyamat azonban nem segít a nagyobb sérüléseknél, éppen ezért ilyenkor beavatkozásra van szükség. A fogorvosok ilyen esetekben szoktak tömést készíteni.

Ennek a korszaknak azonban most egyszer és mindenkorra vége lehet.

Az Alzheimer-gyógyszer elképesztő hatással van a fogakra: olyan őssejtet aktivál, amely növeli a dentintermelést, lehetőséget adva a nagyobb sérülések regenerálódására is.

Mivel a készítmény foggyógyító hatását eddig csak egereken tesztelték, további elemzésekre lesz szükség a szer hasznosságának bizonyítására.

Az mindenesetre komoly segítség lehet, hogy egyéb kutatások miatt már kísérleteztek a készítménnyel, valamint az adagoláshoz használt szivaccsal.

Eljöhet a nap, amikor a fogkezelések már nem lesznek tehát fájdalmasak, nem járnak majd fúrással sem.

Az már persze más kérdés, hogy ezt a fogorvosok lobbija hogy a fogja fogadni…

OSZD MEG másokkal is!

Forrás:avilagtitkai.com

loading...