Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 hátfájás tünet, ami egy egészen más, sokkal súlyosabb betegség előjele is...

6 hátfájás tünet, ami egy egészen más, sokkal súlyosabb betegség előjele is lehet

Hirdetés

A hátfájás manapság az egyik leggyakoribb probléma, mivel napunk nagyrészét számítógép előtt görnyedve töltjük. Minden ötödik ember panaszkodik rendszeres, és a hétköznapjait megkeserítő hátfájásra.
Az alábbi tünetek azonban arra utalhatnak, hogy a hátfájás mögött komolyabb betegség is áll!

1.Lófarok betegség

Súlyos derékfájdalom jellemzi ezt a betegséget, de még tünetként említhető a vizelési probléma, a járászavar, szexuális problémák, a székletürítési rendellenesség stb. A Cauda equina szindróma, vagyis a lófarok betegség akkor alakul ki, ha az alsó motoros idegek sérülnek, és ehhez gyulladás, és érzészavar is társul. Minél hamarabb érdemes felkeresni egy szakembert a pontos diagnózis érdekében.

Hirdetés

2.Éjszakai fájdalom

Az éjszaka során jelentkező hátfájást leginkább a kényelmetlen fekvés, vagy a nappali megterhelés okozza. Azonban, ha a fájdalom nem múlik annak ellenére sem, hogy fekhelyet változtatunk, akkor gyanakodhatunk valamilyen gerincvelő problémára, vagy daganatra. Ha ehhez láz, megmagyarázhatatlan fogyás, vérzés is társul, akkor rögtön keressünk fel egy szakembert.

3.Megmagyarázhatatlan fájdalom

Ha a fájdalom látszólag semmi ok nélkül jelentkezik, és a mellkasunkba is kisugárzik, akkor lehetséges, hogy szívroham jele lehet. Ha még az alábbi tüneteket is észleljük, akkor forduljunk orvoshoz:
mellkasi nyomás, fájdalom
kellemetlen érzés a felsőtestben
izzadás, hányinger, légszomj, fáradtság

4.Reggeli hátmerevség

Ha reggel, felkelés után egy fél óránál tovább tart a hátfájdalom, és rendszeresen visszatér, keressünk fel egy orvost. A fájdalom oka valószínű ízületi gyulladás, vagy nyaki spondilózis lehet.

5.Hirtelen felálláskor

Olyan személyeknél szokott előfordulni, akik nemrég balesetet szenvedtek, vagy csontritkulásban, esetleg gerincvelő problémákkal küzdenek.
Egyéb tünetek: fájdalom erősödése járkálás esetén, mozgás korlátozottsága a fájdalom miatt, háton fekvéskor enyhül a fájdalom.

6.Izzadás a hátfájdalom hatására

Ha a hastájékon kezdünk izzadni a fájdalom hatására, akkor lehetséges, hogy belső vérzés, vagy aorta probléma okozhatja a tüneteket.

Hirdetés