Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 filléres módszer, ami újjá varázsolja az otthonod!

6 filléres módszer, ami újjá varázsolja az otthonod!

A lakásban felbukkanó penésztől nem könnyű megszabadulni! Néhol alattomosa lappang, és már csak akkor vesszük észre, amikor egy nagyobb felületet elborított.

Tegyünk idejében ellene, különben alattomosan beborítja az otthonunk nedvesebb falfelületeit.

Teafaolaj

Egy kisebb szórófejes flakonban keverjünk el 10 csepp teafaolajat, és 1 teáskanál szódabikarbónát, majd töltsük fel vízzel, és rázzuk jól össze. Ezzel a keverékkel töröljük át a penészes felületeket. A teafaolaj nagyon hatékony penészirtó, megszabadít a már kialakult penésztől, és megakadályozza az újabb telepek kialakulását.

Kasztíliai szappan

Keverjünk el egy kevés kasztíliai szappant szódabikarbónával, és vízzel, majd ezzel a péppel mossuk le a falat, és a falicsempét. Megakadályozza a penész kialakulását. Fertőtlenít és fehérít is, ezért jobb, ha a színes falak esetében nem alkalmazzuk.

Szódabikarbóna

Egy fél csésze szódabikarbónához keverjünk annyi vizet, hogy pépes állagú masszát kapjunk. Mártsunk a keverékbe egy régi fogkefét, és ezzel dörzsöljük át a fali csempét, kagylót, kádat. Hagyjuk állni egy keveset, mossuk le, majd utána itassuk szárazra.

Ecet

Ez a módszer akkor is nagyon jól működik, ha már vastag penészréteg ütötte fel a fejét. Töröljük le ecettel a falfelületet, majd szódabikarbónával szórjuk meg. Az ecet reakcióba lép a szódabikarbónával, pezsegni kezd, és hatékonyan semlegesíti a legmakacsabb penészt is.

Bórax

Dörzsöljük át bóraxszal a problémás felületet, majd töröljük át egy tiszta nedves ronggyal. Ez a csempék közötti részt is nagyon hatékonyan fertőtleníti.

Citromsav

Gyorsan megszabadít a penésztől, de hatékony fehérítő is. Kiváltképp ajánlott a fürdőszobai csempe felületek tisztítására. Keverjük el a citromsavat szódabikarbónával, majd mártsunk bele egy nedves szivacsot, és így alkalmazzuk a problémás felületre.

loading...