Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 6 egyszerű módja annak, hogy varázsold újjá a besárgult, beszürkült számítógéped!

6 egyszerű módja annak, hogy varázsold újjá a besárgult, beszürkült számítógéped!

Az elektromos szerkezetek nagyon vonzzák magukhoz a port, és a sok lerakódástól lelassulnak, idővel nem működnek megfelelően. A por a számítógépünk egyik legnagyobb ellensége!

Egy-két évente érdemes elvinni egy szakemberhez, aki megfelelően kitakarítja, azonban a kisebb portalanításokat mi magunk is el tudjuk végezni otthon. Próbáljuk ki az alábbi módszereket, hogy meg tudjuk hosszabbítani a számítógépünk időtartamát!

1.Töröld meg a képernyőt

Soha ne használj a képernyő törlésére papírt, mert azzal csak összekarcolod. Sőt, a kis papírdarabkák lehullnak, és beszorulnak a billentyűk közé. Mikrószálas törlőkendő a legideálisabb a képernyő megtisztítására.

2. A hardware megtisztítása

Soha ne használj olyan tisztítószert, ami alkoholt, ammóniát vagy acetont tartalmaz, mert megsérülhet a védőréteg. Készíts egy keveréket fehér ecet és víz egyenlő arányú felhasználásából, ebbe márts egy törlőt, majd csavard jól ki, és csak utána alkalmazd. Az egeret és a billentyűzetet is nagyon jól meg tudod tisztítani ezzel a keverékkel.

3.Kisebb karcolások ellen

Használj fogkrémet és fültisztítópálcikát a kisebb karcolások eltüntetésére. A gél-fogkrém nem megfelelő, mivel az nem tünteti el a karcolásokat, de ne használj fehérítő, vagy dörzs hatású fogrémet se. Nyomj a karcolásra egy kevés fogkrémet, hagyd állni pár percet, majd egy fültisztító pálcika segítségével töröld le.

4.Hajszárító

A billentyűzetben lerakódott port könnyen ki tudod tisztítani egy egyszerű hajszárító segítségével. Húzd ki a konnektorból a laptopot, számítógépet, és fújd ki a billentyűzet gombjait közül a port egy egyszerű hajszárítóval.

5.A nehezen hozzáférhető részeket

Ezeket könnyebben megtisztíthatod, ha egy vékony, hosszú végű pumpás irrigátort használsz, segítségével valósággal kiszippanthatod a port, szennyeződést. Gyógyszertárban könnyen be tudod szerezni ezt a szerkezetet.

6.Porszívó

A porszívó is remek megoldás lehet a porszívózásra, de vigyázz csak olyan helyen alkalmazd, ahol minden alkatrész megfelelően rögzítve van, mert különben könnyen felszippantja a porszívó.

tudasfaja.com

loading...