Kezdőlap EGÉSZSÉG 6 dolog a kukoricáról, amit nem árt tudni, mert senki nem hívja...

6 dolog a kukoricáról, amit nem árt tudni, mert senki nem hívja fel rá a figyelmet!

Hirdetés

Ha nyár, akkor az imádnivaló főtt kukorica el nem maradhat, sokak nagy kedvence ugyanis ez az imádnivaló csemege.

 

Hirdetés

6 igazságot azonban nem árt tudni a kukoricáról mielőtt fogyasztani kezdenénk!

1. Nem zöldség!

A kukorica egy egészséges gabonafajta. A történelem során háziasították és az emberek évről-évre folyamatosan művelték.

2. Aktiválhat bizonyos betegségeket

Bár a kukorica nem tartalmaz glutént, mégis irritálhatja a bél nyálkahártyáját. A kukoricának magas a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy könnyen átalakítja a cukrot a szervezetben, amely okozhat cukorbetegség kialakulásához vezető problémákat, illetve kisebb gyulladásokat.

3. Nehezen emészthetőA kukorica az egyik olyan élelmiszer, amit a gyomor és a bélrendszer nem képes megemészteni és ugyanolyan formában távozik a szervezetből, amilyen formában bekerült.

4. Lektineket tartalmaz

A lektinek olyan fehérjék, amelyeket nem tudunk megemészteni. A fehérjék közül az aminosavakat visszük be nagyobb számban a szervezetbe, ami könnyen és rövidebb időn belül képes felszívódni. Azonban a lektinek bár kiürülnek a szervezetből, mégis okozhatnak bélproblémákat.

5. Tele van növényvédő szerekkel

A ma kapható kukoricák már nem szerves formában kerülnek a boltok polcaira, rovar- és növényvédő szereket tartalmaznak, amelyek az emberi szervezet számára károsak lehetnek.6. 85%-a genetikailag módosított

A legrégebbi kutatások azt a tényt támasztották alá, hogy számos országban 85%-ban találhatóak meg genetikailag módosított kukoricák.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés