Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 természetes antibiotikum, amely nem károsítja a bélflórát és az immunrendszert

5 természetes antibiotikum, amely nem károsítja a bélflórát és az immunrendszert

Gyakorlatilag minden egészségügyi problémára fejlesztett már ki a gyógyszeripar készítményeket, amelyek segíthetik a tünet enyhülést és/vagy a gyógyulást. Azonban, mivel a szervezet egy komplex rendszer, ezért egy beavatkozás az egyik ponton egy sor egyéb változást idézhet elő másutt.

Vegyük példának okáért az antibiotikumokat, amelyeket bakteriális eredetű megbetegedésekre szoktak felírni és valóban gyors hatást lehet velük elérni, ám mellékhatásaik sem elenyészőek. Ennek okán hasznos lenne tudni, hogy milyen természetes anyagok találhatóak a környezetünkben, amelyek hasonló hatással rendelkeznek, viszont nem károsítják a bélflórát és az immunrendszert.

Fokhagyma

Köszönhetően kéntartalmú összetevőinek és az allicinnek, a fokhagyma egy remek gyógymód, különféle egészségügyi panaszok enyhítésére, különösen a náthára, amely az év során bármikor felütheti fejét.

Légúti betegségek alkalmával nyákoldó és antiszeptikus hatást is kifejt. Egyéb fertőző betegségek, fogfájdalom enyhítésére, ízületi gyulladásra és krónikus köhögésre is ajánlják.

Echinacea/kasvirág

Antiszeptikus, antiallergén, influenza ellenes és természetes antibakteriális hatása miatt az indiánok is használták a kasvirágot, amely serkenti az immunrendszert. Egy a Fitoterápia Kutatás-ban megjelent cikk szerint különösen hatékony a bakteriális eredetű légzőszervi megbetegedések megelőzésében és tünetek enyhítésében.

Manuka méz

Egyenesen Új-Zélandból és Ausztráliából származik ez az antiszeptikus, antibakteriális hatású méz. Az AIMS Microbiology-ban publikált tudományos cikk szerint fenolos összetevőinek és a metilglioxálnak köszönheti hatásait. Felfedezték, hogy ez a molekula hatékony a Staphylococcus aureus nevezetű kórokozó baktérium ellen, amely számos fertőző betegség kiváltója, többek között a tüdőgyulladásé és a bakteriális eredetű agyhártyagyulladásé.

Grépfrútmag kivonat

Bioflavonoid tartalmának köszönhetően egy kiemelkedő szövetségesünk az emésztőrendszeri és húgyúti fertőzésekkel való küzdelemben. Parazita-, vírus-, és gombaellenes hatással rendelkezik és Candida albicans elleni hatékonyságáról is szó esett, amely az immunrendszer gyengülése és hormonzavarok miatt képes elszaporodni a szervezetben.


Gyömbér

Egy tanulmány szerint az antibakteriális és gombaellenes hatású gyömbér képes korlátozni bizonyos típusú kórokozó baktériumok szaporodását. Ezt gingerol tartalmának köszönheti, amely jelentős baktériumellenes hatásáról tett bizonyságot fogágy fertőzésekkel kapcsolatosan. Vírusellenes hatásának köszönhetően az influenzaszerű megbetegedésekkel is felveszi a harcot és enyhíti a gyomor- és béleredetű fájdalmakat.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...