Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 probléma, mely felléphet a várandósság ideje alatt, és senki nem beszél...

5 probléma, mely felléphet a várandósság ideje alatt, és senki nem beszél róla!

Az anyaság egy csodálatos élmény, a nők pedig nagyon szerencsések, hogy részük lehet ebben a fantasztikus állapotban. A test számos változáson megy át a kilenc hónap alatt. Van, ami nagyon jó érzés, kellemes, van pedig, amit inkább elkerülnénk, ha lehetne.

A reggeli rosszullét, a túlsúly, a lábdagadás, a boldogságérzet, és még sorolhatnánk testünk, és lelkünk változásait. Ezek a várandósság természetes velejárói a hormonális változások következtében alakulnak ki.

1.Pattanások, aknék

A várandósság ideje alatt akárcsak egy kamasz, újra megtelhetünk pattanásokkal. Ebben ez időszakban (is) tilos a vegyi anyagokkal teli bőrápolószerek használata. Rendszeresen tisztítsuk, és hidratáljuk az arcbőrünk természetes, házi készítményekkel.

2.Napérzékenység

Ilyenkor sokkal érzékenyebb a bőr a nap sugaraira, mint máskor. Barnás foltok jelenhetnek meg a napsugárzásnak leginkább kitett területeken. Ha nem muszáj ne üljünk túl sokat a napon. Ha mégis kimerészkedünk, használjunk mindenképp legalább 30 faktoros fényvédő krémet.

3.Száraz bőr

Ilyenkor sokkal több vizet kell fogyasztani, hiszen a bőr nagyon kiszáradhat, megrepedezhet. Ajánlott a szoba levegőjét is párásítani. Használjunk hidratáló krémet, a fürdés helyett zuhanyozzunk.

4.Terhességi csíkok

Minél nagyobb lesz a has, annál élénkebb fehéres, rózsaszínes csíkok jelennek meg rajta. A striák a hirtelen súlyváltozással járó bőrtágulás következtében alakulnak ki. Kenegethetjük E-vitaminnal, vagy olívaolajjal.

5.Visszerek

Ilyenkor az érrendszer sokkal jobban megterhelődik, melyhez hozzájárul a túlsúly is. Próbáljuk meg pihentetni a lábunk, helyezzük magasabb pozícióba esténként, hogy a vér megfelelően tudjon keringeni.

loading...