Kezdőlap EGÉSZSÉG 5 ok, amiért egész évben használnunk kellene fényvédő krémet

5 ok, amiért egész évben használnunk kellene fényvédő krémet

A fényvédő (SPF) krémek nem csak a káros napsugárzás ellen nyújtanak védelmet a bőrnek, hanem számos más hasznuk is van. Ha azt szeretnéd, hogy bőröd idős korodban is egészséges, és sima legyen, használj rendszeresen SPF-krémet!

Sokan úgy gondolják, hogy fényvédő krémet csak nyáron a strandon kell használni, de ez egyáltalán nem igaz. Ősszel vagy télen is lehet olyan erős a napsugárzás, hogy szüksége lesz a bőrödnek fényvédő krémre. Tudd meg, hogy milyen káros hatásokat védhetsz ki, fényvédő krémet használsz!

1.Késlelteti a bőr öregedését

Aki túlságosan sokat napozik, vagy olyan helyen lakik, ahol az év nagy részében erős a napsugárzás sokkal hamarabb ráncosodik. Ebben az esetben ajánlott rendszeresen fényvédő krémet használni a bőr védelme, és a fiatalság megőrzése érdekében. Az ultraibolya sugárzás károsítja a bőr rugalmasságát.

2. Megakadályozza, hogy leégjen a bőr

Nyáron mindig legyen nálad egy 50 faktoros UV-krém, ezzel megakadályozhatod, hogy a bőröd leégjen, és károsodjon. A bőrégés következtében hosszú évek elteltével is alakulhatnak ki kritikus anyajegyek.

3.Megakadályozza a hiperpigmentációt

A fényvédő krém segítségével megelőzheted, hogy bőrödön barnás elszíneződések, foltok alakuljanak ki. Főleg a homlok, az áll, és a arc amely fokozottan ki van téve a veszélynek, ezeket a részeket rendszeresen be kell kenni.

4.Rosacea ellen is jó

A fényvédővel ellátott arckrémek kíméletesen ápolják a bőrt, közben a vékony hajszálereknek is védelmet biztosítanak. Használatuk által elkerülhető, hogy arcon értágulat, rosaceás bőrpír alakuljon ki.

5.Megakadályozza a bőrrák kialakulását

Fényvédő krém használata esetén csökken a bőrrák kialakulásának kockázata. A megelőzés céljából mindenképp érdemes fényvédő krémet használni, de bármilyen gyanús elváltozást észlelsz a bőrödön, azonnal fordulj orvoshoz.

tudasfaja.com

loading...