Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 titkos trükk, ami segít megvédeni a gyermekünket a megfázástól, influenzától!

4 titkos trükk, ami segít megvédeni a gyermekünket a megfázástól, influenzától!

Az ingadozó hőmérséklet nagyon meg tudja viselni az embert. Leginkább az idősek, és gyerekek szervezete érzi meg a gyors hideg-meleg hőmérséklet változást.

 

Tegyünk azért, hogy fel tudjuk készíteni a szervezetünket a időjárási viszontagságokra.

Az alábbiakban néhány hasznos tippet mutatunk, melyeket érdemes betartani annak érdekében, hogy el tudjuk kerülni a megfázást.

1.Hogyan öltöztessük a legkisebbeket?

Figyeljünk oda, hogy a gyerek mindig rétegesen legyen öltöztetve, így, pl. egy izzasztó hócsata után, ha meleg helyiségbe megyünk, akkor könnyen le tudunk venni róla egy-két réteg ruhát, anélkül, hogy megfázna. A legalsó ruha mindig jó nedvszívó, pamut anyagból legyen. A pizsama is olyan anyagból legyen, hogy kellemesen szellőzni tudjon benne a test, kerüljük a rideg, műszálas éjszakai ruházatot.

2.Szabályozzuk a benti hőmérsékletet

A téli nagy hidegben a laskában, ha újszülött baba is van a családban, bőven elegendő, ha 22-24 fok között van a hőmérséklet. Ha már nagyobb a gyerek, akkor 18-23 fok is elé. Nem kell túlzásba vinni a fűtést, mert különben, ha kimegyünk, meg fogunk fázni. Az éjszakai hőmérséklet ne legyen magasabb 21 foknál, hiszen, akkor leizzadunk, és aludni sem fogunk tudni olyan jól.

3.Erősítsük az immunre

ndszerünk!

A megfelelő vitamin-és ásványi anyag-bevitel által meg tudjuk erősíteni a szervezetünket, és akkor sokkal könnyebben felvehetjük a harcot a vírusokkal. Fogyasszunk sok zöldséget, és gyümölcsöt, de a téli időszakban a vitaminokat, a gyógynövényteákat is részesítsük előnyben. A 3 éven felüli gyereknek már adhatunk mézet, homoktövist, de akár echinacea teát is. Ezek mind kiváló immunerősítő hatással rendelkeznek.

4.Ha már mutatkoznak a megfázás jelei…

Ilyenkor ajánlott pár napig kivenni a gyereket az iskolából, óvodából, hogy ne fertőzze a közösség többi tagját. Adjunk neki minél több mézes, citromos gyógynövényes teát, és pihenjen, aludjon. Ilyenkor a leghatékonyabb a bodza, hárs, kakukkfű vagy bazsalikom tea lehet.

Szerző: tudasfaja.com

loading...