Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 4 szuper, filléres dolog, ami megkönnyíti a nagytakarítást

4 szuper, filléres dolog, ami megkönnyíti a nagytakarítást

Hirdetés

Ritkán, de előfordulnak olyan emberek is, akinek a kedvenc tevékenységük a takarítás. Azonban, mit tehetnek azok, akik iszonyodnak a háztartási tevékenységektől? Az alábbi praktikák megkönnyítik mindenki dolgát.

1. Alkohollal az ablakot

Ablakot pucolni nem nagy dolog, azonban az már sokkal nehezebb, hogy szép fényesek is maradjanak. Az ablakokon többé nem fognak nyomot hagyni az esőcseppek, ha miután végeztünk a pucolással, az alábbi keverékkel töröljük át a külső részt. Keverjünk össze egyenlő arányban alkoholt és vízkő elleni folyadékot, majd permetezzük be vele az ablakot. Ezután töröljük át egy tiszta ronggyal.

Hirdetés

2. Glicerin, alkohol

A főzések után a gőz nem fog többé nyomot hagyni, ha glicerint és alkoholt egyenlő arányban keverünk el, majd ezzel ápoljuk be az ablakot.

3. Citromlé az inox tárgyaknak

Az inox tárgyak könnyen homályossá, mattá válnak tisztítás után. Ha azt szeretnénk, hogy szépen csillogjanak, töröljük át őket egy kevés citromlé és víz keverékével, majd papírtörlővel fényesítsük szárazra.

4. Az illatosabb szőnyegekért

A vizes porszívóba tegyünk egy kis sampont, és így próbálkozzunk. Ha nincs vizes porszívónk, egy rész ecetet, két rész vizet, két teáskanál mosogatószert, és néhány csepp illóolajat. Permetezzük rá a szőnyegre porszívózás előtt, hagyjuk egy kicsit állni, majd szívjuk fel. Így egyszerre lesz tiszta, és illatos is a szőnyegünk.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés