Kezdőlap EZOTÉRIA 4 jele, hogy érzelmi zsarolás áldozata vagy

4 jele, hogy érzelmi zsarolás áldozata vagy

Hirdetés

Vannak olyan manipulatív emberek, akik mindent megtesznek azért, hogy a környezetük felfigyeljen rájuk, és értékesnek tartsák.

 

Hirdetés

A manipuláció, és zsarolás szóban zajlik, igen erős ráhatással vannak a körülöttünk levőkre.

Íme, néhány jel, amikor nem feltétlenül kell bedőlni az érzelmi zsarolásnak. Ha hagyjuk magunk, akkor egész életünkben ki fog használni az érzelmileg zsaroló személy.

“A zsarolás az érzelmi manipuláció egy erőteljes formája. Együtt jár a félelemkeltéssel, a bűntudattal, és a kötelességek elhalasztásától való rettegéssel.

Addig zajlik, amíg a manipulátor megkapja, amit akar”-Carey West.

1.Fenyegetés, zsarolás

Az érzelmi zsarolás mindig fenyegetéssel társul. Leginkább így fejezi ki a zsaroló azt a vágyát, ami nem teljesült be. Mindegy, hogy egy tárgyról, vagy egy személyről van szó, a zsaroló nagy hiányt szenved, ha nem kapja azt meg.

2.Erőszakos fenyegetés
Ha nem engedelmeskedünk, akkor a zsaroló előbb-utóbb erőszakhoz folyamodik.
“Ahhoz, hogy a zsaroló érezze a sikerét, kell lássa, hogy áldozat fél. Ilyenkor erőszakhoz, megalázáshoz folyamodik”-mondja Cristine Hammond.

3.Veszélyek

A zsarolás során úgy tűnhet, hogy akkor veszélyben vagyunk, hogy úgy tűnhet nincs más választásunk, csak, ha szót fogadunk a zsarolónak. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy hiába a fenyegetés, a zsaroló nem képes megtenni, amit tervezett. Csupán irányítani próbálja az eseményeket, hogy jobban rá figyeljünk.

4.Bűntudat

A cél elérése érdekében a zsaroló mindenképp bűntudatot akar kelteni bennünk. Ez a fajta érzelmi zsarolás a negatív hozzáállással társul. Pl. a zsaroló megpróbálja elmagyarázni, hogy miért lopta el a pénzt. Az ő álláspontja az, hogy azért kellett lopjon, mert te nem adtál neki, nem támogattad.

Hogyan szabadulhatunk meg az érzelmi zsarolástól?

1.Nem kell meghatódni

Bármilyen szorult helyzetben is vagyunk, ne adjuk be a derekunk, ne teljesítsük a zsaroló kívánságait.

2.Aki szeret, nem zsarol

Ez segíthet határozottnak lenni. Ha valaki szeret, akkor nem zsarol. Ha zsarol, akkor valószínű nem szeret. Ennek függvényében cselekedj határozottan.

3.Felejtsd el

Többé ne tartsd a zsarolóval a kapcsolatot, mert akkor csak a te életedet keseríti meg.

Hirdetés
loading...