Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 4 házi szer, ami azonnal hat és megszünteti az izzadságszagot a cipődben!

4 házi szer, ami azonnal hat és megszünteti az izzadságszagot a cipődben!

A nagy kánikulában sokkal hamarabb izzad a lábunk, főleg, ha egy olyan cipőt viselünk, ami zárt, és nem szellőzik rendesen. Igazán akkor lehet ez kellemetlen, ha vendégségbe megyünk valakihez, és le kell húznunk a cipőnk.

Mit tehetünk, ha erős lábizzadással küzdünk, és nem egyedül a cipő a hibás?

Cipőszagtalanító por

Keverjünk el szódabikarbónát, kukoricakeményítővel, és egy pár csepp teafa illóolajjal. Szórjuk bele a cipőnkbe, és hagyjuk állni egy éjszakán át. A keményítő, és a szódabikarbóna felszívja a nedvességet, a teafa olaj pedig fertőtlenít. Reggel ürítsük ki a cipőből a keveréket, és egész nap élvezhetjük a lábfrissítő hatását.

Alkohol

Öntsünk pár csepp alkoholt a cipőbe, ez nagyon jól fertőtlenít, és megöli az izzadást kiváltó baktériumokat. Pár csepp levendula, vagy citrom illóolajat is csepegtethetünk a cipőbe, ezektől igen kellemes illata lesz.

Citromhéj

Soha ne dobjuk ki a citrom héját, vágjuk apró darabokra, és egy éjszakára tegyük a cipőbe őket. Reggel egyszerűen csak dobjuk ki a héjakat, és élvezzük a kellemes citrusos illatot.

Szappan

Fogjunk egy illatos szappant, és reszeljük le, majd tegyük egy vászonzsákocskába, és helyezzük a cipő belsejébe egész éjszakára.

tudasfaja.com

loading...