Kezdőlap EGÉSZSÉG 4 élelmiszer, amit sürgősen felejts el, ha baj van a pajzsmirigyeddel!

4 élelmiszer, amit sürgősen felejts el, ha baj van a pajzsmirigyeddel!

Nagyon sokan, és egyre többen küzdenek napjainkban pajzsmirigy problémákkal. A megszokott gyógyszeres kezelésen túl, érdemes odafigyelni az életmódváltásra is. Ha te is pajzsmirigy problémákkal küzdesz, az alábbi ételeket jó, ha kiiktatod az étrendedből!

1.Olajban, zsírban sült élelmiszerek

A sült élelmiszerek nagyon sok transzzsírt tartalmaznak, ezek pedig akadályozzák a pajzsmirigy problémákra felírt gyógyszerek hatékonyságát. A legjobb, ha végleg kiiktatod a sült ételeket, hiszen rossz hatással vannak a pajzsmirigy hormonok termelődésére.

2.Szója

Ha pajzsmirigyproblémával küzdesz, akkor érdemes minimálisra csökkenteni a szójafogyasztást. Ha alulműködéssel diagnosztizáltak, jó, ha tudod, hogy a szója befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonyságát. Legalább 4 óra kell elteljen, miután bevetted a gyógyszert, és csak utána egyél egy kis mennyiségű szóját.

3.Cukor

Érdemes csökkentened a cukorfogyasztást is, ha pajzsmirigy betegséggel küzdesz, leginkább a finomított cukrokat kell kiiktatnod. A megemelkedett vércukorszint rossz hatással van a pajzsmirigy hormonok termelődésére is.

4.Kávé

Ha nem egészséges a pajzsmirigyed, a kávé legyen az utolsó dolog, ami eszedbe jut reggel. Helyettesítsd inkább zöld teával, vagy egy nagy pohár vízzel, hidd el ezek is pont olyan élénkítő hatással rendelkeznek, sőt, még egészségesebbek.

Pajzsmirigyproblémák esetén viszont az alábbi élelmiszereket rendszeresen iktasd be az életedbe: lenmag, gyömbér, csalán, echinacea, alga. Ezek igen fontos szerepet játszhatnak az egészséged megőrzése érdekében.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...