Kezdőlap NŐ ÉS FÉRFI INTIMITÁS 4 dolog, ami minden házasságot képes tönkretenni!

4 dolog, ami minden házasságot képes tönkretenni!

Mindenki tudna példát mondani arra, hogy mitől nem működik jól egy párkapcsolat. A személyes tapasztalatainkból bőven tudunk merítkezni. Egy amerikai kutatócsoport azonban azt szerette volna kideríteni, hogy melyek azok a legfontosabb, mindenkire érvényes tényezők, amelyek egy házasság felbomlásához vezethetnek.

Több ezer pár bevonásával végezték el tanulmányukat. Az eredményeik alapján a következő 4 dolgot emelték ki, amelyek képesek tönkretenni az egyik legjelentősebb szövetséget az életben.

1 – Kritizálás

Természetesen nem kell mindenben egyetértenünk a párunkkal, de azt szépen is lehet tálalni. Ha egy kérdést illetően más véleményen vagyunk, akkor azt higgadtan is lehet kezelni, nem kell azonnal leordítani a fejet a hajáról.

Az sem előrevivő, ha mindig azokra a dolgokra koncentrálunk a párunkkal kapcsolatban, amit nem kedvelünk vele kapcsolatban és erre gyakran fel is hívjuk a figyelmét.

2 – Megvetés, lenézés

Senki nem szereti, ha lenézik, és nem becsülik egyetlen tettét sem. Ha a párunk megmozdulásait állandóan gonosz megjegyzésekkel, gúnyolódással, szemforgatással “jutalmazzuk”, abba egy idő után bele fog keseredni és biztosra vehetjük, hogy egyenes utat kövezünk ki vele a váláshoz.

3 – Védekezés és támadás

Ha nézeteltérésre kerül sor, hajlamosak vagyunk mind a saját igazunkat hajtogatni és védelmezni, hiszen, ha bevalljuk, hogy tévedünk, azzal elismerjük, hogy valamiben nem vagyunk jók, igaz? A büszkeségünk ezt nem engedheti! Márpedig ha soha nem vagyunk képesek belátni, hogy valamiben tévedtünk és a kompromisszumkészségünk egyenlő a nullával, ott az egészséges kapcsolat sem lehetséges.

4 – Nem tekintjük a másikat egyenlő félnek

Ha azt hisszük, hogy mi mindent jobban tudunk és a dolgok csak úgy jók, ahogy azt mi elképzeljük, ne számítsunk semmi jóra. A párunknak is megvan a saját véleménye és elképzelései, a saját perspektívája. Ha nem akarunk partnerségre törekedni, mégis mire számítunk? Alá-fölérendeltségből nem születhet boldogság.

Hogyan lehet építeni rombolás helyett?

Odafigyeléssel és megértéssel

Ha együtt vagyunk a párunkkal, akkor szenteljük neki a figyelmünket, ne máson járjon az eszünk. Ha valóban szeretjük, ez nem fog nehezünkre esni. Forduljunk felé, üljünk le egymással szemben és így töltsünk el időt a másikkal.

Elismeréssel

Értékeljük pozitívan azokat a törekvéseit, amiről tudjuk, hogy szívét, lelkét beleadta. Olyan dolgokat hangsúlyozzunk ki vele kapcsolatban, amiről tudjuk, hogy örömet szerezhetünk vele neki. Dicsérjük, hogy úgy érezze, fontos számunkra és szeretve van. Ha tanácsra van szüksége, adjuk meg neki.

Kedvességgel

Nem lehet elégszer ismételni. Mi ismerjük legjobban a párunkat és tudjuk, hogy mikor és hogyan okozhatunk neki fájdalmat. Ne éljünk vissza ezzel. Ha megfogalmazódik bennünk egy sértett gondolat, ne mondjuk ki. Ha mégis fontosnak tartjuk, akkor azt higgadtan tegyük meg, nem ordibálva és méregbe gurulva. Apró, kedves gesztusokkal is sokkal könnyedebbé és boldogabbá válik az élet.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...