Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 4 biztos trükk a vasaló talpának megtisztítására – Nem csak szebb lesz,...

4 biztos trükk a vasaló talpának megtisztítására – Nem csak szebb lesz, de jobban is vasal majd!

Még ha nem is vasalsz minden nap, fontos, hogy tisztán tartsd a vasaló talpát annak érdekében, hogy megelőzd a ruhák foltosodását, esetenként tönkretételét. Létezik néhány egyszerű trükk, amelyekkel makulátlanná varázsolhatod a vasalólapot.

 

 

Előfordul, hogy a vasaló talpa foltosodik, véletlenül ráég a ruha és nem akaródzik lejönni, ezzel megkockáztatva a többi ruha anyagának roncsolását. A következő háztartási szerekkel azonban könnyedén megtisztíthatod.

A finomszemcsés só úgy viselkedik, mint egy csiszoló és eltávolítja a vasaló talpára ragadt foltokat. Szórj 2 evőkanál sót a vasalódeszkára, kapcsold be a vasalót és ha felforrósodott, told át rajta többször.Ha minden folt eltűnt, akkor hagyd lehűlni a vasalót és egy nedves ruhával töröld át a felületét.

Fogkrém

Kissé furcsán hangzik, de segíthet tisztává és fényesé varázsolni a vasaló talpát. Vidd fel a felületre a fogkrémet, amíg még hideg, majd kapcsold be.

A forró vasalót gőzöltesd és hagyd rajta hatni a fogkrémet 5 percig. Kapcsold ki és még mielőtt teljesen lehűlne, told végig egy száraz ruhán, hogy letisztuljon és fényes legyen.

Ecet

A trükk nagyon egyszerű. Melegíts fel egy csésze ecetet egy edényben. Márts bele egy szivacsot, majd dörzsöld át vele a vasaló talpát. Ha eltávolítottál minden szennyeződést, akkor egy tiszta ruhával töröld át a felületet.


Gyertya

Távolítsd el a gyertyából a kanócot és kapcsold be a vasalót. Ha már eléggé felmelegedett, dörzsöld át a gyertyafaggyúval a fém felületet. Ha úgy látod, hogy szépen megtisztult, töröld le a faggyút egy tiszta ruhával.

Ha úgy látod, hogy a faggyú nem akar lejönni, akkor nedvesítsd be a rongyot pár csepp ecettel, az segíteni fog.

tudasfaja.com

loading...