Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 3 filléres összetevő, ami valóban kitisztítja a besárgult fehérneműt

3 filléres összetevő, ami valóban kitisztítja a besárgult fehérneműt

Az alsóneműk, és a fehér nyári blúzok nagyon hamar megsárgulnak, színt váltanak, azonban ekkor sem kell lemondanunk róluk. Létezik egy olyan természetes módszer, mely segítségével könnyen hófehérré varázsolhatjuk újra!

 

A pamut fehérneműket az alábbi módszerek segítségével varázsolhatjuk ismét hófehérré!

1.Kifőzés

Ez az egyik legrégibb bevált módszer, már nagyanyáink is alkalmazták. Tegyünk egy fazék aljába egy fehér vászon anyagot, öntsük fel vízzel, majd reszeljünk hozzá egy fél mosószappant. Ezután tegyük bele a fehérneműket, és tegyük oda a kályhára főni. 30 percig főzzük, közben kavargassuk egy tiszta fakanállal. Ezután öblítsük ki hideg vízzel. Ha a fehérnemű nagyon el van már színeződve, akkor adjunk a fövővízhez 2 teáskanál ammóniát is.

2.Áztatás fehérítőben

3 liter vízben oldjunk fel egy evőkanál klórt, és egy evőkanál mosószert. Hagyjuk ázni ebben a keverékben a ruhákat egy fél órát, majd öblítsük ki bőségesen előbb hideg, majd meleg vízzel.

Kényesebb, finom anyagok fehérítése

1.Szódabikarbóna

Egy liter vízhez adjunk 2 evőkanál szódabikarbónát, majd áztassuk benne legalább 2 órán keresztül a ruháinkat. Ezután mossuk ki őket hideg vízzel.


2.Oxigénes víz

Egy liter vízhez adjunk 2 evőkanál 3%-os oxigénes vizet, áztassuk bele a fehérneműket másfél órára, majd mossuk ki bő vízzel.

3.Ammónia

Egy evőkanál ammóniát adjunk 1 liter vízhez, ebbe áztassuk a ruhákat, és hagyjuk 10 órán keresztül állni. Ezután nagyon alaposan mossuk ki hideg vízzel.

A fehér színű fehérneműk nagyon szépek, de oda kell figyelnünk rá, hogy megfelelően karbantartsuk őket. Az elszíneződött, megszürkült, megsárgult fehérneműk nagyon kiábrándítóak tudnak lenni.Ne hordjunk fehér színű fehérneműt színes ruhákkal, mert ezek könnyen megfoghatják, főleg, ha egy kicsit izzadunk is közben.

Ne mossuk együtt más színű ruhákkal, mielőtt betennénk a szekrénybe, győződjünk meg róla, hogy jól meg vannak száradva, nehogy bepenészedjenek.

tudasfaja.com

loading...