Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 20 mindennapi tevékenység, amit eddig rosszul csináltál!

20 mindennapi tevékenység, amit eddig rosszul csináltál!

Hirdetés

Valószínűleg azt gondolod, hogy a mindennapi tevékenységeid úgy és csakis úgy lehetnek jók, ahogyan te csinálod, hiszen mindenkit így tanítanak. Az igazság az, hogy a saját butaságunknak estünk áldozatul. Íme, 20 dolog, amiket valószínűleg egész életedben hibásan csináltál.

 

Hirdetés

# 1 Tictac kiszedés

A legtöbb ember úgy csinálja, hogy finom csuklómozdulatokkal megpróbál egy-két szemet kiejteni a markába, ennek eredményeképpen a tenyerünkbe (és a földre) borul a doboz fele. A helyes módszer az, hogy a nyitókán lévő kis ovális résbe pottyantva pont ki tudunk szedni egy szemet.

# 2 Gyümölcsleves doboz

Ki kell húzni a doboz oldalait, hogy a gyerek is biztosan meg tudja fogni, így nem fog kiborulni.

# 3 Csomó kibogozása

A legjobb trükk erre az, hogy a laza végeket csavard meg, amennyire csak tudod és told át a csomón.

# 4 Kézmosás

Egy kutatás szerint az általános kézmosás, miszerint dörzsöljük össze a szappanos tenyerünket legalább 20 másodpercig, majd öblítsük le, nem a legjobb módszer.
A skóciai Glasgow-i Caledonia Egyetem szakértői úgy találták, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott hatfokozatú kézi-higiéniai technika jobb, mint a hagyományos háromlépéses módszer.

# 5 Fülhallgató viselése

Legtöbben nem tudják, hogy hogyan kell jól behelyezni a fülhallgatót, így az bizonyos mozgások során könnyen kieshet. A helyes mód az, hogy a vezetéket áthúzzuk a fülünk mögött.

# 6 Vödör, nagyobb edény feltöltése vízzel

Ha olyan edényt akarsz teletölteni vízzel, ami nem fér be a csap alá, fogj egy szemeteslapátot és helyezd oda úgy, hogy a vizet egyenesen az edénybe vezesse.

# 7 Narancs hámozás

Felejtsd el, hogy értékes perceket pazarolj a narancs hámozással. Ejts hosszanti vágásokat a narancs héján, így könnyedén le tudod majd húzni a darabokat egészben.

# 8 Zenehallgatás

Ha éppen nincs kéznél hangszóró, akkor se csüggedj. A mobilod és egy üres pohár könnyedén megoldja a helyzetet. Tedd a mobilt egy pohárba és jobb lesz a hangzása.

# 9 Befőttesüveg nyitás

Nem kell emberfeletti erővel rendelkezni, hogy kinyithass egy befőttes üveget. Ragassz a tetejére egy darab szigetelőszalagot és húzd meg, hogy kinyíljon.

# 10 A cipő megkötése

Általában, amikor kötjük a cipőnket, a masnik inkább állnak függőlegesen, mint vízszintesen. Próbáld meg úgy kötni a cipődet, hogy inkább a föld felé húzod, miközben kötöd a masnit, semmint felfelé. Így sokkal biztosabb csomót kapsz majd, ami nem fog kilazulni járás közben.

# 11 Kenyércímkék

A legtöbbünk teljesen haszontalannak tartja a kenyeret összefogó címkéket és a kukában landolnak, Ehelyett tartsd meg, és rendszerezd vele az íróasztalod alatt futó kábeleket.

# 12 Légzés

Még ezt is képesek vagyunk rosszul csinálni. A helyes mód az, hogy a hasunkból lélegezzünk, ne a mellkasunkból. Ha a mellkasunkból lélegzünk, akkor sokkal felszínesebb lesz a levegővételünk és kevesebb oxigénhez jut a szervezetünk.

# 13 Póló hajtogatás

Így lehet a legegyszerűbb módón és a legszebben hajtogatni. Nézd a képet!

# 14 Telefon megmentése

Sok olyan módot hallottunk már, hogyan menthetjük meg a vízbe ejtett telefonunkat, de a legjobb stratégia az, hogy egy légmentesen záródó tasakba tesszük olyan nedvszívó párnákkal, amiket új cipők dobozában szoktunk találni.

# 15 WC-ülőke védő

A WC-ülőke védő kis kilógó részét elől kell elhelyezni, nem hátul.

# 16 Hullámcsatok viselése

A hullámcsat hullámos oldala legyen mindig alul és az egyenes felül. Így lett kitalálva és sokkal jobban rögzíti így a hajat.

# 17 Lakkbőr cipő fényesítés

Ahelyett, hogy cipőkrémet használnál, ami ennél a típusnál nem megoldás, használj ablaktisztítót. Fújd egy rongyra és töröld át vele a cipőt. Tökéletesen fényes lesz.

# 18 Banán hámozás

Tanuld meg a majmoktól, nem a száránál kell megbontani a banán héját, hanem az aljánál.

# 19 Fagylalt kanalazás

Fogj egy pohár forró vizet és merítsd bele a kanaladat, minden szedés előtt. Pont tökéletesen fogja megolvasztani a jégkrémet és könnyedén ki tudod majd kanalazni.
Ugyanakkor, ha szeretnéd, hogy újrafagyasztás után is puha maradjon a jégkrémed, tedd légmentesen záródó zacskóba.

# 20 Pizza újramelegítése mikróban

A mikrohullámú sütő helyett tedd a szeletek serpenyőbe, így kíméletesen átmelegszik. Az alap ropogós marad, míg a sajt szépen megolvad.

Hirdetés