Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 2 egyszerű módszer, hogy újra vakítóan fehérek legyenek a beszürkült zoknijaid!

2 egyszerű módszer, hogy újra vakítóan fehérek legyenek a beszürkült zoknijaid!

A fehér zokni nagyon divatos, és igen sok mindenhez passzol, azonban alaposan oda kell figyelnünk rá, hogy mindig megfelelően mossuk. Egy megsárgult, megszürkült fehér zokni sokat ronthat az összképből.

 

Most két egyszerű, hatékony, és könnyen kivitelezhető fehérítési módszert mutatunk, melyek segítségével hófehérré varázsolhatod újra az elhasználódott zoknikat.

1.

Hozzávalók:

  • 20 gramm bórsav
  • 10 liter víz

Alkalmazás:

A bórsavat old fel a vízben, majd áztasd bele a zoknikat, hagyd állni 2-3 órán keresztül, majd öblítsd ki, és mosd ki a megszokott módon.

2.

Hozzávalók:

  • 1 vödör forró víz
  • ½ teáskanál kálium-permanganát
  • 200 gramm mosószerAlkalmazás:

Old fel a kálium-permanganátot egy csésze vízben, majd öntsd az elszíneződött vizet a vödör forró vízhez. Ha egyből a vödör vízhez öntöd, lehetséges, hogy a kálium-permanganát kristályok nem tudnak rendesen feloldódni, és foltokban megfogják a ruhát.

A kimosott ruhákat tedd a kálium-permanganátos oldatba, és addig hagyd ázni benne, míg a víz kihűl. Ezután öblítsd ki alaposan, bő vízben.

Ezeken kívül alkalmazhatod a többi hagyományos módszert is, mint pl. a ruhák kifőzését, a klórral való fehérítést, a hidrogén-peroxidos fehérítést, az ammóniás, vagy a szódabikarbónás, az aszpirines, vagy a citromsavas fehérítést is.

tudasfaja.com

loading...