Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ 15 elhunyt híresség, akiknek az utolsó szavai téged is ledöbbentenek majd!

15 elhunyt híresség, akiknek az utolsó szavai téged is ledöbbentenek majd!

Mind eltávozunk egyszer a Földről, de vajon ez a távozás mindenképpen valamilyen bölcs gondolat kíséretében történhet csak meg? A halálos ágy mellett talán számíthat az ember arra, hogy mély dolgok törnek majd fel a lélekből, de ez nem törvényszerű és nem is fordul elő mindenkivel.

Íme, egy megdöbbentő lista néhány ismert személy halála előtti utolsó szavairól.

Michael Jackson

A Pop királya utolsó szavai: “Kérek még tejet”. Conrad Murray, a személyes orvosa azt mondta: “Eskedelt, hogy hadd igyon még egy kis tejet, mert az az egyetlen dolog, ami segíthet rajta.” Az orvos a propofolt, egy erőteljes kórházi altatót azonosított be, amelyet Jackson túladagolt a halála napján. 2009. június 25-én Jackson eszméletét vesztette, miközben a Los Angelesben bérelt villája ágyában feküdt. Jackson állítólag nem lélegzett és próbálták mesterségesen lélegeztetni sikertelenül.

Bob Marley

Bob Marley értékei és meggyőződései olyan erejűek voltak, hogy Jamaica leghíresebb fia visszautasította a lábujj-amputációt, ami talán megmenthette volna az életét miután rákot diagnosztizáltak nála 1977-ben. A szigorú rasztafári, Bob Marley azonban szembenézett az elkerülhetetlennel. Amikor eljött az idő, nagyszerűen summázta filozófiáját egy szívből jövő üzenettel, amelyet fiának Ziggynek címzett: “Pénzen nem lehet életet venni”.

Whitney Houston

A díva utolsó szavai ezek voltak: “Megyek Jézussal találkozni, látni akarom Jézust.” 2012. február 9-én Houston Clive Davis-szel együtt meglátogatta a két énekest, Brandy-t és Monica-t Davis Grammy díjátadó elő partijának próbáján a beverly hills-i Beverly Hilton hotelben. Ugyanezen a napon előadta utolsó nyilvános előadását, amikor csatlakozott a Kelly Price-hoz a hollywoodi színpadon, Kaliforniában, és a Jesus loves me-t énekelték.

Robin Williams

A komikus színész legutolsó ismert üzenetét Zelda lányának címezte egy közösségi oldalon, amelyben ez állt: “Boldog születésnapot Ms .Zelda Rae Williams! Negyed évszázados lettél ma, de még mindig az én pici lányom vagy. Boldog szülinapot @zeldawilliams, szeretlek!” Williams 2006.augusztus 11-én öngyilkosságot követett el Kaliforniában, 63 éves korában. Halála után derült ki, hogy súlyos depresszióban szenvedett a betegsége miatt.

Heath Ledger

A fiatal színész utolsó szavai ezek voltak: “Katie, Katie, nézd … minden rendben lesz, csak szükségem van egy kis alvásra.” Ledger ezt mondta telefonon a nővérének, Katie-nek, amikor az aggódott amiatt, hogy nem tud aludni (éppen készült altatót bevenni a hörgőgyulladásra felírt gyógyszereire). 2008. január 22-én Ledgeret a házvezetőnője, Teresa Solomon és a masszőrje, Diana Wolozin találták eszméletlenül az ágyában a negyedik emeleti lakásában, Manhattanben.

Steve Jobs

Az Apple alapítója, 2011. október 5-én hunyt el hasnyálmirigyrák következtében, ami légzési elégtelenséghez vezetett. Előző nap eszméletét vesztette, majd a felesége, a gyermekei és a nővérei mellett távozott el. A nővére, Mona Simpson, így írta le a halálát: “Steve utolsó szavai, a korábbi órákon belül, háromszor is megismétlődtek, mielőtt eltávozott volna. Ránézett a nővérére, majd sokáig a gyermekeire, majd élete párjára Laurene, aztán el a válluk fölött, és ezt mondta: “Ó, WOW. AZTA. Ó WOW.” Ezután elvesztette az eszméletét, és néhány órával később meghalt.

Kurt Cobain

Nirvana rockzene Kurt Cobain végső szavai az öngyilkossági feljegyzésében: “Jobb kiégni, mint elaludni.” Április 8-án Cobain testét egy Gary Smith nevű villanyszerelővel fedezte fel Lake Washington Boulevard-i házában, aki egy biztonsági rendszer telepítése miatt érkezett. A Cobain füléből kifolyó kis mennyiségű vér mellett a villanyszerelő arról számolt be, hogy nem látott traumára látható jelet, és eredetileg azt hitte, hogy Cobain aludt, amíg meg nem látta, hogy egy pisztolyt mutatott az állára.

Amy Winehouse

Az angol énekesnő utolsó szavai ezek voltak: “Nem akarok meghalni.” Ezt mondta telefonon keresztül az orvosának, két órával azelőtt, hogy holtan találták. Amy testőre elmondta, hogy a halála előtt három nappal érkezett a rezidenciájába, és érződött rajta, hogy kissé ideges. A következő néhány napban mérsékelt ivást figyelt meg nála. Látta, hogy nevet, zenét hallgat és tévét néz hajnali 2 órakor a halála napján. A testőr látta, hogy reggel 10 órakor az ágyán fekszik és próbálta felkelteni, sikertelenül. Nem aggódott, hiszen sokáig ébren volt előző éjjel, majd 3 óra múlva azt vette észre, hogy ugyanabban a pozícióban van és megnézte, hogy mi van vele. Észrevette, hogy nem lélegzik és nincs pulzusa. Azonnal hívta a mentőket.

Elvis Presley

“Megyek a fürdőszobába olvasni.” Ezek azok a szavak, amiket a zenész a menyasszonyának, Ginger Alden-nek mondott 1977. augusztus 16-án reggel, memphisi villájában. Órákkal később, délután 2-kor felébredt, és észrevette, hogy Elvis nem tért vissza az ágyba. Kopogtatott a fürdőszoba ajtaján, szólította a nevén, majd kinyitotta az ajtót és meglátta, hogy az énekes a fürdőszoba padlóján fekszik eszméletlenül. Amikor lehajolt, hogy megérintse, a bőre hideg volt, és nem lélegzett.

John Lennon

A rockzenész utolsó szavai ezek voltak: “Lelőttek.”, amit annak az épületnek a  recepciósának mondott, ahová belépett. John Lennon angol zenész világszerte hírnevet szerzett a Beatles egyik tagjaként, későbbi szóló karrierjében, politikai aktivizmusában és pacifizmusában. Mark David Chapman lőtte le 1980. december 8-án. Lennon 40 éves volt és feleségével, Yoko Ono-val tartott haza a Record Plant Stúdióból.

Paul Walker

A színész utolsó szavai ezek voltak: “Öt perc múlva visszatérünk.” Ezt mondták Jim Torpnak, egy mérnöknek a jótékonysági rendezvényen, ahol Walker pénzt gyűjtött a tájfun áldozatainak. 2013. november 30-án Walker és Roger Rodas, Rodas piros 2005 Porsche Carrera GT-jében hagyták el a rendezvényt. Az autó egy beton villanyoszlophoz és két fához csapódott a Hercules Street-en, egy 45 mérföld per órás sebességű zónában, a Kelly Johnson Parkway közelében, Kalifornia államban, miután a jármű kigyulladt.

Coco Chanel

Divattervező utolsó szavai ezek voltak: “Látjátok, így halunk meg.” Chanel 87 éves volt, fáradt és beteg. A tavaszi katalógust készítette szokása szerint. Egy hosszabb utazásra ment el január 9-én, szombaton délután. Nem sokkal azután rosszul érezte magát és korán lefeküdt. 1971. január 10-én, vasárnap halt meg a Hotel Ritzben, ahol több mint 30 éve élt.

Walt Disney

Utolsó szavai ezek voltak: “Kurt Russell.” A híres animátor állítólag a színész nevét írta egy papírlapra közvetlenül a halála előtt. Russell, aki 15 éves volt akkor, amikor Disney meghalt, nem tudja, hogy miért történt ez. A Disney az I. világháború óta komoly dohányos volt. Nem szívott szűrővel ellátott cigarettákat és már fiatal korában is pipázott. 1966 novemberében tüdőrákot diagnosztizáltak és kobaltterápiával kezelték. November 30-án rosszul érezte magát, és a St. Joseph kórházba került, ahol december 15-én tíz nappal a 65. születésnap után halt meg a tüdőrák okozta keringési összeomlás miatt.

Frida Kahlo

A mexikói festő utolsó szavai ezek voltak: “Remélem, a távozás örömteli lesz, és remélem, hogy soha nem térek vissza.” Kahlo-nak ingatag házassága volt a híres mexikói művésszel, Diego Rivera-val. Egész életen át tartó egészségügyi problémáktól szenvedett, amelyek közül sokat egy közlekedési baleset okozott, amelyet még tinédzserként élt át. A sérülései utáni gyógyulás elszigetelte őt más emberektől, és ez az elszigeteltség befolyásolta munkáit is, amelyek között nagyon sok önarckép keletkezett.

tudasfaja.com

loading...