Kezdőlap AKTUÁLIS 14 megyére adtak ki a vészjelzést – Készüljön fel, akár -12 fok...

14 megyére adtak ki a vészjelzést – Készüljön fel, akár -12 fok is lehet

Hirdetés

Csütörtökön akár már -12 fok is lehet, ám ma inkább csak a köd miatt bosszankodhatunk.

 

Hirdetés

Reggelre – legfőképp a középső országrészben, az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon – több helyen sűrű, zúzmarás köd képződött. A ködből, amely várhatóan napközben is tartósan megmarad, illetve az alacsony szintű rétegfelhőzetből néhol hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész keleti régióra, valamint a középső térségre vészjelzést adott ki, ezeken a helyeken ugyanis tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok.

 

Egyes helyeken viszont a köd feloszlása után már hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüthet, a legnagyobb esély erre a Nyugat-Dunántúlon van. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és -5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek. Késő estére többnyire +1 és -7 fok közé hűl le a levegő.

A maihoz hasonlóan csütörtökön is a ködfoltok egy része egész nap megmarad (legkisebb eséllyel délkeleten), másutt derült, napos időre számíthatunk. A tartósan borult tájakon néhol ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A változó irányú szél nagyrészt mérsékelt marad, de északnyugaton helyenként élénk lökések kísérhetik a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a hóval borított, derült tájakon akár -10 és -12 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet – a felhőzet függvényében – jobbára -3 és +4 fok között várható – írja a met.hu.

Hirdetés