Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK 12 tipp, hogy mi mindenre jó még a nedves kendő! Nem is...

12 tipp, hogy mi mindenre jó még a nedves kendő! Nem is gondoltál volna ezekre!

Hirdetés

A nedves törlő használata egyre elterjedtebb hiszen könnyen beszerezhető, olcsó és mindenkinek a hasznára válik. A háziasszonyok is sűrűn használják, sokan nem is tudják hogy mennyi mindenre alkalmas.

1. Mi lehet annál rosszabb, mint amikor a zsíros étel rászárad az edényre, vagy a tálra? Tegyünk a problémás helyre egy nedves törlőt, öntsünk rá mosogatószert és meleg vizet, hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap könnyedén el tudjuk mosni az edényt.

Hirdetés

2. A nedves törlő használatával a legegyszerűbb megszüntetni a cipők kellemetlen szagát, ha egy csepp illóolajat is teszünk a törlőre akkor még hatásosabb lesz az eredmény.

3. A krómozott felületek szebben fognak ragyogni, ha nedves törlővel töröljük át őket.

4. Nagy a valószínűsége annak, hogy nem tudtok arról, hogy a nedves törlő eltüntetni a dezodor okozta foltokat, egyszerűen csak át kell törölni a foltos részt.

5. A redőny és az árnyékoló is tisztítható ilyen törlőkkel, hiszen ezek a törlők vékonyak és könnyen beférnek a redőnyt alkotó műanyag lemezek között.

6. A következő ötletet azoknak a személyeknek ajánljuk akiknek megtelik a hajuk statikus energiával fésülködés közben, általában a téli időszakban minden második hölgy akinek hosszú haja van ezzel a problémával küszködik. Használjuk a fotón látható trükköt és megszűnik a probléma.

7. Vajon le lehet tisztítani a vasaló talpát nedves törlővel? Hát persze! Vasaljunk alacsony hőmérsékleten egy pamutból készült darabot, tegyünk rá egy nedves törlőt és a vasaló újból ragyogni fog.

8. Locsoljunk be egy törlőt parfümmel és tegyük a ruhásszekrényünkbe. A ruháinknak kellemes illata lesz hosszú ideig.

9. Ugyanezt a megoldást alkalmazhatjuk a sporttáskák esetében is.

10. Az ujjlenyomatok a konyhában, vagy bútoron többé nem jelentenek problémát, a nedves törlővel ezeket is le lehet törölni.

11. A könyvek felszívják és hosszú ideig magukban tartják a kellemetlen dohos szagot, amikor takarítunk, tegyünk a könyvek lapjai közé egy nedves törlőt.

12. A nedves törlő ideális az olyan felületek törlésére ahová kihullt a liszt, a porcukor vagy felgyűlt a por.

Jó munkát kívánunk!

Forrás

Hirdetés