Kezdőlap AKTUÁLIS 12 megyére riasztást küldött ki az OMSZ – Mindenki legyen óvatos, órákon...

12 megyére riasztást küldött ki az OMSZ – Mindenki legyen óvatos, órákon belül itt a legrosszabb

Hirdetés

Szombaton a változóan felhős-napos időben eleinte főként délen, délnyugaton, napközben elszórtan, legkevésbé északon, északkeleten alakulhatnak ki záporok, néhol zivatarok.

 

Hirdetés

A nyugati-délnyugati szelet északkeleten és délen élénk lökések kísérhetik. Reggel 4 és 11, délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, délután nyugaton és északon lehet több felhő az égen. Kezdetben északkeleten néhol még egy-egy zápor előfordulhat. A délnyugati szelet élénk, a Dunántúlon és a középső tájakon erős lökések kísérhetik. Hajnalban több helyen pára-, ködfoltok képződhetnek, 4 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet. Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő.Hétfőn elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, számottevő csapadék sehol sem várható. A délies szelet élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 18-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden érkezhet a következő hidegfront, ami felhős időt hoz. Több helyen alakulhat ki eső, zápor, emellett zivatarok is előfordulhatnak. Az élénk, erős délies szél este fordulhat északnyugatira. A csúcshőmérséklet 17-24 fok között valószínű. Szerdán a túlnyomóan napos, szeles idő mellett még elszórtan záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lehet. Napközben 12-18 fok közé eshet vissza hőmérséklet, írja az Időkép.Hirdetés