Kezdőlap EGÉSZSÉG Te tudtad hogy súlyos betegségektől véd meg a sör? 10 tudományosan bizonyított...

Te tudtad hogy súlyos betegségektől véd meg a sör? 10 tudományosan bizonyított érv a sörfogyasztás mellett, amiről tudnod kell!

Hirdetés

Újabb kutatások szerint a jó sör, mértékkel fogyasztva igencsak egészséges. Tehát, igyunk nyugodtan néha egy-egy pohár sört, és ez nem csak a tévé előtt pihenő férfiak kiváltsága.

Nézzük, mire is jó a sör:

1. Meghosszabbítja az életünk

 • virginiai kutatók szerint, azok az emberek, akik mértékletesen, de fogyasztottak sört 19%-al tovább éltek, mint azok, akik teljesen elzárkóztak a habzó nedűtől.

  Hirdetés

2. Segít a fogyásban!

 • na most megdől a sörpocak elmélet. A sör hizlal, állítják a legtöbben, azonban most megtudhatunk egy nagyon hasznos információt is róla. A sörivóknak sokkal kevesebb élelemre van szükségük, hogy hozzájussanak a napi energiához. Nem kell a sör mellé mogyorót, vagy chipszet nassolgatni, és akkor nem hizlal.

3. Segít a rák elleni küzdelemben

 • a komló olyan összetevőket tartalmaz, melyek hatékonyan veszik fel a harcot a rákos sejtek szaporulásával.

4. Serkenti az agyműködést

 • kutatások alapján kimutatták, hogy azok a nők, akik napi egy pohár sört megisznak sokkal később kell szembenézzenek az agyi öregedéssel.

5. Nem okoz söhast

 • újabb eredmények alapján semmilyen összefüggés nincs a kövérség, vagyis az ún. sörhas, és a sörfogyasztás között

6. Megszabadít a vesekőtől

 • a sörfogyasztók körében 41%-al kevesebb arányban fordul elő vesekő probléma.

7. Kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tej vagy a narancslé

 • nemrég a Guinness kiadott egy közleményt, melyben tudatják a sörbarátokkal, hogy nem tartalmaz több kalóriát a sör, mint a tej, vagy a narancslé.

8. A komló véd az Alzheimer-kór ellen

 • a komló xanthohumol tartalma miatt védi az agyat a korral járó degeneratív betegségektől, mint pl. az Alzheimer-vagy a Parkonson-kór.

9. Sok vitamint tartalmaz

10. Erősíti a csontokat

  • magas szilícium tartalma miatt védi a csontok egészségétAz egyes országokban az orvosok véleménye megoszlik az alkoholfogyasztással kapcsolatban, így a sörfogyasztás kérdésében is.

   Az egyes országokban az orvosok véleménye megoszlik az alkoholfogyasztással kapcsolatban, így a sörfogyasztás kérdésében is.
   Összefoglalva tehát azt mondhatjuk, hogy a rendszeres, de mértékletes sörivás egészségre gyakorolt jótékony hatása csak a szív- és érrendszeri megbetegedések vonatkozásában tekinthető többé-kevésbé bizonyítottnak. Más betegségek tekintetében az eredmények ellentmondásosak vagy elégtelenek. Az egészséges felnőttek számára a mértékletes sörfogyasztás azonban nem jelent egészségügyi kockázatot.

   Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...