Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS 10 ok, amiért nem sikerül fogyni a hasról

10 ok, amiért nem sikerül fogyni a hasról

Hirdetés

A hasi zsírpárna eltüntetése a legnehezebb feladat. Sokan küzdenek ezzel a problémával, és nem értik mi gátolja őket a fogyásban. Eláruljuk most azt a 10 okot, ami visszahúz minket az alakváltozásban.

 

Hirdetés

1. Öregedés

Ahogy öregszünk testünk veszít feszességéből, és az anyagcsere folyamatok is változnak. A hormon változások következtében főleg a nőknél rakódik le a hasra a zsír, de nyugodjunk meg, nem lehetetlen megszabadulni tőlük!

2. Rosszul elvégzett edzés

Nem elég az, ha naponta futunk, biciklizünk, vagy felüléseket végzünk. Az edzés sorozatok azért vannak lépésről lépésre kialakítva, mert van egy körforgásuk. Ha edzésbe vágjuk a fejszét ajánlatos szakember tanácsát kikérni vagy utána kereséssel felállítani magunknak egy komplett edzéstervet.3. Túl sok a feldolgozott élelmiszer

Válogassuk meg az ételeket, ugyanis a kenyér-félék, a nassolni valók, a finomított cukrok, a kekszek és még sorolhatnánk nem tesznek jót a gyomor működésének.

4. Rossz zsír-bevitel

A telített zsírokra nehezebben válaszol a szervezetünk, főleg omega-3 zsírsavak, talált dió, napraforgómag, és zsíros halak, mint a lazac. Fogyasszunk húst, de figyeljünk arra, hogy milyen étel veszünk a szánkhoz!

5. Napi edzés

A megfelelő diéta mellett fontos, hogy minden nap érje testünket mozgás. Ne csak heti pár alkalommal szánjunk időt magunkra, hanem az intenzívebb edzések közé iktassunk be laza, frissítő, kondiban tartó gyakorlatokat is.6. Stressz

Úgy vélik, hogy a stressztől és az idegeskedéstől lehet fogyni… Nos, részben igen, de most kell eloszlatni a mítoszokat. A stresszhormonok ugyanis gátolja a zsír lebomlását a szervezetben, ugyanis ott is kavarodást csinál.

7. Alvás

Ha nem töltünk az ágyban 8-9 órát, az alakunk meghálálja. 70000 nőn vizsgálták ennek valószínűségét, amiből egyértelműen megállapítható volt, hogy azok, akik 5 órát aludtak, 30%-kal csökkent súlyuk, míg akik a napi 6-9 órát végigszunyókálták rendszeresen küzdöttek súlyproblémával.

8. Genetikai hajlam

Érdemes visszatekinteni a családfán, ugyanis ha elődjeink közt volt olyan személy- főleg, ha többen is voltak-, akik telt karcsú alakkal rendelkeztek, akkor jobb elfogadni, hogy valószínű mi is örököltük ezt a formát. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne küzdjünk alakunkért.9. Betegség

Ha végképp nem jutunk előrébb a fogyásban, nem csak emiatt, de egészségünk miatt is ajánlott egy orvosi vizsgálatra elmenni. Lehet ugyanis tünetek nélkül kialakult belső betegségünk, ami akadályozza a zsírok lebomlását.

10. Motiválatlanság

Ha nincs bennünk elég elszántság és akarat, akkor felejtsük el az egészet, ugyanis minden agyban dől el. Képzeljük el magunkat az álom alakban, és tegyünk érte minden nap!

Szerző:tudasfaja.com

Hirdetés