Kezdőlap EZOTÉRIA 10 lecke, amit megtanultam 40 éves koromig az életről!

10 lecke, amit megtanultam 40 éves koromig az életről!

Hirdetés

“Egy év múlva 50 éves leszek. Visszatekintettem az eddigi életemre, és összegeztem. Ezek azok a dolgok, amit nem tudtam sem 20, sem 30 évesen”-mondta Lucille Zimmermann terapeuta.

1.A házasságod nem lesz jobb, ha állandóan kötekedsz

Fontos, hogy felfedezd a partnered jó tulajdonságait is, ha kedvesebb vagy vele, és nem csak kötekedsz mindig, akkor ő is sokkal gyengédebb lesz, és jobban ki meri mutatni az érzéseit.

Hirdetés

2.Nem attól leszel értékesebb, hogy hogyan nézel ki

Sok nő azt gondolja, hogy ha ilyen vagy olyan ruhát vesz magára, attól értékesebb lesz. Az emberi értékek nem attól függnek, hogy mit veszel fel magadra, hanem, hogy milyen vagy a lelked mélyén. Természetesen nem kell elhanyagolnod magad, de ne állandóan a külsődön görcsölj. A belső béke kiül az ember arcára, és sokkal szebb lesz, mint bármilyen drága ruhában.

3.Ahogy bánnak veled az emberek, nem attól függ, aki valójában vagy te

Sokan úgy élik az életüket, hogy mások tükrében figyelik önmagukat. Ne attól függjön a személyiséged, hogy mit gondolnak rólad az emberek. Mindenkinek megvan a saját véleménye, de az nem szabad befolyásolja a napjaidat. Ha valaki “bunkón” viselkedik veled, attól még nem szabad elveszítened az önértékelésed.

4.Ha nem kölcsönös egy barátság, akkor pontot kell tenni a végére

A pszichológusok szerint a barátság két ember kölcsönös szükségletein alapul. Ha ebben a kapcsolatban csak az egyik fél vesz részt, a másik pedig csak kihasználja a számára kényelmes helyzetet, akkor a dolog nem fog sokáig működni.

5.Nem feltétlenül kell mindenkivel jóban lenni

Vannak emberek, akikkel teljesen különböző állásponton vagy, nem egyezik a véleményetek, más az érdeklődési körötök? Ha állandóan csak vita van köztetek, nem muszáj tartanotok a kapcsolatot. Egyáltalán nem kötelező mindenkivel jóban lenni.

6.A határok felállítás néha elengedhetetlen

40 év alatt sikerült megtanulnom, hogy nem kell mindenre “igen”-t mondani. Vannak olyan helyzetek, amikor nyugodtan azt mondhatod, hogy ezt most inkább “nem”. Állítsd fel a fontossági sorrendet az életedben.

7.Semmi sem történik ok nélkül

Ahhoz, hogy el tudd fogadni az életedben a kellemetlen dolgokat is, muszáj változtatnod a látásmódodon. Idővel rájössz, hogy nem mások a hibásak azért, ha valami rossz történik az életedben. Minden okkal történik, azért, hogy fejlődni tudj.

8.Mindenkinek megvannak az erősségei

Ismerd meg egy kicsit jobban önmagad, vedd észre a pozitív tulajdonságaidat, dicsérd, és szeresd magad. Csak akkor tudsz egy kiteljesedett életet élni, ha jóban vagy magaddal. Nem tudhatod, hogy miben vagy igazán jó, amíg nem próbálod ki magad! Nyugodtan feszegesd a határaid!

9.Mindenkinek megvannak a gyengeségei

Nem létezik probléma nélküli, boldog ember. Amikor valakivel találkozol, vagy csak kívülről szemléled az életét, azt gondolod, bezzeg, milyen jó neki. Hidd el, mindenkinek vannak problémái, csak van, aki nem mutatja, és nem beszél állandóan azokról.

10. A család és a tapasztalat a legjobb befektetés

20-30 évesen még nem tudod, de később rájössz, hogy milyen hasznos volt a napi erőfeszítés, nem hiába küzdöttél azért, hogy kiteljesültebbek, és boldogabbak legyenek a hétköznapjaid. Ebben pedig a legjobb mérce az, ha látod, hogy egy elégedett, és kiegyensúlyozott család vesz körbe.

tudasfaja.com

Hirdetés